Impatiens planter til hagen min

May 30

Impatiens planter til hagen min

Impatiens overføres lett, og er et godt valg for Bunndekkende beplantning, gir en opptreden av tett, frodige grønne planter og blomster. De er allsidig, tilgivende og tåle en rekke forhold. Impatiens blomstrer er engang spiselig, men de ikke er en vanlig kulinariske blomst fordi de er svakt flavored, ifølge hager Ablaze.

Funksjoner

Impatiens kan heves ettårige eller stauder. Selv om de kan dyrkes fra frø, er det vanligvis enklere å overføre fra borekaks fordi frøene trenger mer presis forhold å trives, mens borekaks etablere seg uten store anstrengelser. Blomstrer kan være hvit, rosa, rød eller oransje, og det er noen bicolored stammer på markedet.

Foretrukket forhold

Impatiens gjøre best i middels skyggen til nesten full skygge. Full sol forhold føre impatiens dø raskt; en plass i hagen eller beholder som mottar halv dag full sol eller mindre vil la dem trives. Impatiens trenger fuktig jord med god drenering hele tiden også, og mulch anbefales. Impatiens er en anbudet anlegget og krever regelmessig vanning for å leve opp til sitt frodige potensial; for mye konkurranse fra ugress eller andre hageplanter plassert for nær til impatiens vil skade utseende og helse.

Bred midd

Bred skjerv er en pest som liker å hjemsøke impatiens. Tegn på infestation inkluderer kobberrøde eller lilla krøllet blader, forkrøplet eller stoppet vekst i hoved plante eller flere skudd i tandem med andre symptomer. Mites er gjennomsiktig til blek brun, selv om midd som egg og larver er nesten mikroskopiske og lett å overse, så det er tilrådelig å se etter tegn på infestation i stedet for mites selv. Hvis impatiens synes å være infisert, vil senke rammet deler av anlegget i varmt vann mellom 100 og 120 grader F i minst 15 minutter drepe mites uten å skade anlegget, ifølge University of Minnesota. Det er også miticides og plantevernmidler på markedet som påvirker skjerv.

Nye arter

Ny-Guinea impatiens er en relativt ny rase, preget fra andre impatiens av deres høyere solen toleranse, selv om de fortsatt vil dø under full sol forhold. Ellers, Ny Guinea impatiens er nesten identisk med andre impatiens. En annen ny rase er doble impatiens. Disse impatiens har løvverk ligner andre impatiens men blomstring har en helt annen konfigurasjon, besitter mer kronblader og ligner en miniatyr steg mer enn andre stammer av impatiens. Det tar lengre tid å nå full modenhet, men ellers krever samme omsorg som andre impatiens gjøre.