Ideer for Planting rundt fontener

July 18

Ideer for Planting rundt fontener

En hage fontene gir energi og musikk enliven et hjørne av bakgården, men landskapet avgjør om fontenen skiller seg ut som et samlingspunkt, lyser et hemmelig gjemmested, blir en wildlife sanctuary eller bidrar til jord-vennlig bruk av ressurser. La formålet med fontenen bestemme hva du velger å plante rundt den.

Bevingede fontener

Tiltrekke Sommerfugler i en hage fontene med landskapsarbeid. En stein eller Runetårn fontene som sitter i en seng av elvesteiner tilbyr basking og nipper sted for sommerfugler og andre critters. Omgi vannelementene med krydder busker for sommerfugler, milkweed monarker, sommerfugl busker, lavendel og blomstrende ettårige å gi sommerfugler nektar og caterpillar måltider de ønsker. La noen av buskene vokse høy nok til å gjøre en windbreaker som vil beskytte skjøre insekter fra blir blåst ut av kurs under mating.

Vann-Saver fontener

Hvis hagen din er i et område som opplever hyppige tørke, handel frodige for ørkenen blomstrer. Bruke tørke-tolerant planter for å holde landskapsarbeid intakt og vann bill under stratosfærisk. Acacia, maleleuca, yucca, manzanita og noen eiketrær gjøre godt uten mye nedbør. Oliventrær er solid nok til å tåle tørre perioder. Rosmarin, California valmue, ornamentale gresstyper noen wildflowers er godt kantene til nøye plassert blokker og en grus sti som fører til fontenen. Stein og grus tilføre visuell interesse til landskapet uten å forbruke en dråpe vann. Tuck noen store beholdere langs grus banen lage hevet bredden av samme planter som vokser i bakken rett rundt fontenen.

Skjulte perler

Angi en alderen kastet stein fontene i en hage nisje og plante rundt det tett for å skape inntrykk av noe halvveis gjemt og oppdaget. Bruk hvitt-blomstrende planter som hvit asalea, spraglete hostas for grønne og lav obelisker hvit isfjellet roser for duft og visuell interesse. Legg til minst én hvit bjørk, men sted den nøye slik at skyggen, som det vokser, ikke vil forlate blomster i skyggen. Med denne eventyr landskapsforming, arbeider en utsmykkede fontene trylle opp bildet av en gammel eiendom. Hvis fontenen har et dypt nok rundt basseng - og hagen ikke er befolket av glupske vaskebjørn - plass gullfisk og hvit vannliljer i fontenen bassenget.

Farge koordinater

Bruke farger til din fordel når landskapsarbeid en fontene. Mange lyse og varme farger vil krympe plass og gjøre det virke mer intimt. En overflod av urter og levende ettårige legger til en litt kaotisk-hage føler din fontenen området. Én farge er elegant og fredelig. Gå all-grønne er avslappet, mens helt rosa dekker et bredt spekter av nyanser. All-hvitt gjør fontenen skiller seg ut. Kule farger som grønt, blått og lilla vil gjøre fontenen området virke større. En myk romantisk utseende kommer fra analoge nyanser som gradvis tones eller forsterke, som blek blå til blå til blåfiolett til lilla. Komplementærfarger er skarp, kontrast kraftig for å markere formelle landskapsarbeid: rød hibiscus mot grønt løv, for eksempel eller oransje impatiens og lilla fioler eller vekslende gul og blå tulipaner.