Ideer for landskapsarbeid med Maiden gress

March 13

Ideer for landskapsarbeid med Maiden gress

Maiden gresset er fellesnavnet for slekten av ornamentale gresstyper tittelen Miscanthus, arter sinensis, som betyr de oppsto i Japan. De mange dyrket varianter, eller Sorter, maiden gress tilbyr en rekke blomstrende høyde, sommer og høst blad farge og hage tilstedeværelse. Maiden gress er vanligvis hardfør til sonen 6; noen er hardfør sone 4. Matchende sonen krav hage sonen er avgjørende for landskapsarbeid vellykket med maiden gress. Ordtaket "høyre plante, rett sted" bør følges.

Visuelle bruker

Den samlede vane eller figuren av maiden gress er en avrundet V-form med blader elegant bølgende ut og overordnede over. Høyder oppført for en bestemt plante inkludere blomst høyde, referert til som inflorescens, høy fjærlett stilkene over bladverket som er vanligvis dyp grønn med en hvit midrib. En luftigere tilstedeværelse i hagen kan oppnås med dypt spraglete Sorter, som har grønn/hvit vannrett stripete blader, inkludert Variegatus, Zebrenus og Strictus. Kultivarer med blader som er tydelig fremhevet langs inkluderer Rigoletto og morgenlyset. Yaku Jima er tilsvarende grasiøs til Gracillimus men har en mindre, mer kompakt vane egnet for hager hvor plass er viktig.

Høyder av maiden gress varierer, og modne høyden på noen anlegg avhenger av plasseringen og hvor mange av dens økende krav er oppfylt. Liten kattunge topper ut på 4 føtter og Yaku Jima 5 fot; begge er nødvendige i en liten hage. Goliat kan nå opptil 12 fot under ideelle forhold og er egnet for hager med ubegrenset plass. En høy men ikke gigantiske maiden gress er Gracillimus, som er en av de eldste kultivarene og når 7 fot med fint teksturerte løvverk og avrundet vane. En 7-fots variasjon, Graziella er mer oppreist med blomster holdt høyere over bladverket. Høsten er en annen høy dyrker - til 8 føtter, og det er hardføre, til sone 4. Roland har bredere blader og en grovere vane, bli en robust tilstedeværelse i hagen.

Praktisk bruk

Maiden gresset kan brukes som en hage aksent eller samlingspunkt i en seng av stauder. En lineær gruppering er effektiv som en skjerm eller skillet mellom hage mellomrom eller rom. Erstatte plen eller kanter en innkjørsel med maiden gresset er bærekraftig fordi etablerte planter er tørke tolerant og skygge ut ugress.

Det er allment tilgjengelig på barnehager. Fordi hjort generelt unngå å spise ornamentale gresstyper, er maiden gresset et alternativ i områder hvor hjorten er et problem. Når etablert, og ved den årlige spring nedsette, er maiden gresset en nesten vedlikeholdsfri plante.

Kunstneriske bruksområder

En ikke-lineær gruppering av maiden gress av varierende høyder rundt en oppreist barskog eviggrønne, som en rettskaffen einer, oppretter en visning av kontrastfarge teksturer. Avrundet arching vane og bevegelse av maiden gress løv etterligne flyt og bevegelse av vann, og de kan fremkalle en tørr fontene på et sted der en faktisk fontene kan være en umulighet. Maiden gresset er ekstremt allsidig. Hvis plantet riktig i full sol, er bruker begrenset bare av mangel på fantasi.