Ideer for landskapsarbeid foran murvegger

November 10

Murvegger er en vanlig funksjon på mange hjem. Enten de er del av huset, en beholder veggen eller et privat element, avhenger hvordan du liggende foran dem om du vil skjule dem eller gjøre dem en landskap funksjon. Det er flere måter å gjøre begge deler.

Espaliers

Populære århundrer, espaliering er prosessen med trening en plante å vokse flatt mot veggen bak. Du kan bruke et tre espalier, er ledninger strukket horisontalt over veggen de vanligste espalier støtter. Mange busker og trær egner seg til espaliering, spesielt frukttrær og busker som blomstrende quince (Chaenomeles) og hibiskus. Vinstokker som eføy (header) og coral kaprifolium (Lonicera sempervirens) er gode valg, også. Opprette en espalier er tidkrevende siden planter trenger hyppig grooming, men de gjør blokk veggen i en integrert del av landskapet.

Busker og trær

Skjule en blokk vegg fullstendig ved å plante trær og busker foran den. For en formell utseende, plante en evergreen sikring foran veggen og trimme den til samme høyde som veggen. Foran hekk, regelmessig, plante små - eller mellomstore blomstrende trær, som crape myrter (Lagerstromia) eller dogwoods (Cornus). Opprette en uformell skjermen ved å plante en blandede busk kantlinje med både eviggrønne og løvfellende busker plantet i grupper på tre eller fem, krydres av små trær som kirsebær (Prunus) eller liten maples (Surhet). Variere busk høyde for de mest visuell interessen. Selv om blokk veggen ikke er helt dekket, blir busk kantlinjen fokus.

Blomsterborder

Det er vanlig i Europa, spesielt England, bruke vegger som bakgrunn for flerårig grenser. Dybden av grensen skal være proporsjonal med høyden på veggen. Ikke plante en smal 3-fots ramme foran en 8-fots vegg, men ikke installere en 6-fots-bredformat kantlinje foran en 2-fots vegg, enten. Plante stauder i store driver, spesielt hvis sengen er noen avstand fra huset, og velg planter med varierende høyder. For store grenser, Inkluder eviggrønne busker og små trær med jevne mellomrom gi landskapet både struktur og vinter interesse.

Beholdere

For murvegger liten avstand mellom veggen og en gangvei eller som en del av svært moderne utseende landskap, vurdere å installere grus foran veggen og deretter plassere store beholdere på grus. Som med i bakken beplantning, skaper regelmessig mellomrom en mer formell utseende enn løst, uregelmessig grupperinger. Du kan bruke dverg bartrær, blandet plantings eller etterfølgende planter som eføy eller liten sukkulenter, avhengig av hvilken effekt du vil opprette.

Kulturelle hensyn

Når du installerer planter foran en vegg, alltid la 2 - til 3-fots plass mellom planter og veggen slik at du kan beholde både vegg og planter. Også sjekke jord pH før du velger planter; Det er ganske vanlig for jord nær murvegger å bli alkalisk fra mineraler som lekke ut av blokkene. Du må kanskje endre jord før planting.