Ideer for blomsterbed langs huset

April 2

Ideer for blomsterbed langs huset

Blomsterbed langs huset, ellers kjent som foundation hager, bør legge interesse til landskapet uten overveldende huset eller vanskeliggjøre inngangen. Plant ikke rett ved siden av stiftelsen, fordi dette kan forårsake sprekker eller oppmuntre skadedyr.

Urtehagen

Hagen senger nært huset gir et ideelt sted for planting urter. Bland urter med fargerike blomster for en attraktiv, funksjonelle og nydelig duftende bit av hagen. Urter like utenfor døren blir lettere tilgjengelig for bruk i matlaging eller håndverk enn de som plantet i fjernere steder. Innlemme blomstrende urter å bidra til farge og tekstur av sengen. Medlemmer av mint familien vil spre aggressivt, skape et solid tillegg til din blomst seng. Koriander vil vokse ca 2 fot høye og hvis venstre å blomstre produserer lilla blomster. Lavendel er en multi-bruk urt som du kan innlemme i oppskrifter eller bruke som potpourri. Anlegget vil vokse opp til 3 fot høye med pigger av slanke blomster.

Helårig farge

Hold hjem ser frisk og levende med en blomst seng plantet for å produsere helårig farge. Anlegget valg avhenger av plasseringen og vinter-hardførhet sonen. De i kaldere klima må stole på evergreens å holde senger ser frodig. Plant en base av stauder men, å legge farge når flerårig senger toning innlemme ettårige hele rommet. Zinnia legger lys slag av fargen på en rimelig prislapp. Impatiens, verbena og petunia spre godt og vil legge til en regnbue av farger i landskapet. Ikke overse fargerike blader som et annet alternativ for å legge dimensjon, tekstur og farge til din blomsterbed. Prøv coleus, berry planter og bougainvillea.

Legge til lys

For å markere ikke bare foundation hager men arkitekturen av hjemmet ditt, kan du installere attraktive og subtil belysning til din senger. Godt lys, som er gravlagt for å sitte på bakkenivå, er diskret alternativer som vil legge til en touch av belysning uten å opprette en tripping fare. Solens lys gir en mild lys som kan brukes til å markere en bestemt plante eller hage funksjon, for eksempel en statue eller birdbath. Belysning i foundation senger legger også til en følelse av sikkerhet på din eiendom, holde utearealer opplyst uten å være forstyrrende.