Hylle livet av krydder & urter

June 30

Hylle livet av krydder & urter

Kokker ofte kjøpe tørket urter og krydder i glass og la dem i skapet ad infinitum, eller i det minste til de går ut. Stund tørket urter og krydder ikke går dårlig i form av lett bedervelige matvarer, de har en bestemt hylle livet. Etter et gitt tidsintervall, kan et krydder eller urt helt miste sin smak og aroma, i hovedsak bidrar ikke til en rett. Å vite holdbarheten av urter og krydder kan du omgå dette problemet.

Hele krydder

Hver urter og krydder har sin egen spesielle holdbarhet, men generelt er det noen tommelfingerregler om hvor lenge de vil vare i skapet. Hele krydder som du male eller knuse på egen hånd - som hele Muskat, kanel pinner, kardemomme frø, svart pepper, fennikel frø, spisskummen frø eller i hele stedet pulverisert form - vil holde lengst, vanligvis på to til fem år.

Bakken krydder

Bakken krydder selges i pulverisert form, som kanel, gurkemeie, bakken sort pepper, paprika og garam marsala, har vært utsatt for luft, som bryter ned sine aromatiske og smaken komponenter. Bakken krydder vil holde i skapet i seks måneder til to år. Med mindre du planlegger å bruke dem raskt, vurdere å kjøpe alle krydder bruker du i hele skjemaet og sliping dem selv for å holde dem friskere lenger. Det kan koste litt mer, men kan hindre deg fra å måtte kaste bakken krydder som er forbi sin beste alder.

Grønne urter

Grønne urter solgt i tørket form er noen av de mest kjente navnene i krydder skapet - tørket timian, tørket basilikum, tørket rosmarin, tørket persille, tørket bay leaf og tørket sage, for eksempel. Dette tørket urter varer mye lenger enn sine friske kolleger, men de kan bare bo i skapet i tre måneder til to år, avhengig av spesifikke urt, før de begynner å miste sin smak og aroma på grunn av varme, lys, fuktighet og luft.

Dehydrert grønnsaker

Dehydrert grønnsaker selges i bakken form som skapet krydder. Løk pulver, hvitløk pulver, chile pepperpulver, paprika flak og selleri flak er eksempler på denne typen tørkede krydder. Dette har den korteste holdbarheten av ca seks måneder.

Friskhet Test

Du kan kontrollere om krydder og urter er forbi sin beste alder ved risting i glasset med lokk på i noen sekunder, deretter fjerne lokket og illeluktende luften rundt den. Hvis du umiddelbart oppdage en sterk aroma, har at spice fortsatt noen liv igjen i den. Hvis du sliter med å lukte det eller ikke lukter noe i det hele tatt, er det på tide å erstatte den.