Hvorfor vil min Daylilies ikke blomstre?

October 5

Hvorfor vil min Daylilies ikke blomstre?

Daylilies er generelt lett planter å vokse, men de bukke ofte til overbefolkning og sykdom kan være et problem. Daylilies kan få skyggelagt av voksende trær og busker. På den annen side, kanskje du har luket dem litt for tidlig og for mye. Dette er noen av de vanlige grunnene hvorfor din daylilies ikke vil blomstre, og heldigvis du kan lett rette dem..

Overbefolkning

Hvis din daylilies har blomstret vakkert siste årene, er sjansene de har mangedoblet og er nå overbefolket. Daylilies må vanligvis deles hvert tre til fire år, vanligvis høsten etter blomstrende. Hvis ingen er blomstrende, dele dem høsten uansett. Dra planter fra hverandre så avsnittene rot har to eller tre fans av løvverk. Plante så toppen av delene rot er 1 tomme under jord og plass plantene 18-24 inches hverandre.

Manglende sollys

Daylilies trenger mye sollys å blomstre til sitt fulle potensial. Som et minimum må daylilies minst seks timer med sollys om dagen. Transplantasjon daylilies til et annet område av ryggen din hage eller trimme noen trær og busker så de kan få mer lys.

Beskjæring for tidlig

Ideelt sett bør du la bladverket på daylilies etter blomstrende til den browns eller dør tilbake. Dette gir den mest mengden av tid til å absorbere sollys, som det konverterer til sukker og bruker for energi. Hvis du for vane å kutte bladverket for tidlig, kan du være frata plantene sårt tiltrengte energi å gjøre neste års vekst og blomstrer. År som du deler planter etter blomstrende, kan du klippe tilbake bladverket til 5 til 6 inches å grave dem opp og dele enklere.

Sykdommer

Vanlige Dagliljer sykdommer som kan hindre blomstrende blad strek og kronen og roten råte. Aureobasidium microstictum er den vanligste leaf spot sykdommen daylilies og sannsynligvis begynte året. Det er tydelig av mørk grønn eller brun misfarge, stripete eller flekkete blader. Det beste å gjøre er rense infiserte bladverket til bakken for å hindre videre spredning og dele planter, hvis hagen er overfylt. Hvis din kroner eller røtter er råtnende, jord er for våt eller bunnen av planter er misfarget, har du råte. Å behandle, kuttet den infiserte delen av kronen eller røtter og forbedre jord drenering ved å innlemme noen organisk materiale i jord. Vær oppmerksom på at din daylilies ikke kan blomstre til neste år eller to etter behandle dem for sykdommer.