Hvorfor vil ikke min Gladiolus blomstre?

March 3

Hvorfor vil ikke min Gladiolus blomstre?

Gladiolus blomster dyrkes fra corms som ikke vinter-hardføre i de store deler av landet. Glads produsere blomstene varierer i farge fra hvit til rosa og gult til lys oransje. Hvis din gladiolus ikke blomstrer, kan det skyldes ett eller flere grunner til at du må rette for å oppmuntre fremtidige blomstrer.

Corms

Oppmuntre vekst og blomstrende av planting bare sunn gladiolus corms. En sunn corm har en feit form med en høy sentrum. Corms som er flatt og tynn er ikke bra for produksjon av blomster. Hvis corm er tykkere, vil du ha kvalitet blomster. Corms som er mindre enn 1 tomme i diameter kan ikke blomster det første året. Disse små corms vil utvikle seg til større corms voksende sesongen hvis de er plantet.

Vann

Gladiolus planter trenger minst 1 tommers vann per uke. Under tørre perioder må du vann plante- og jord å holde anlegget sunn slik det vil blomstre. Planter som forblir tørr jord lange perioder uten noe vann vil wilt og ikke gi noen blomster.

Gjødsel

Velbalanserte gjødsel som 8-8-8---nitrogen-fosfat-kalium---vil oppmuntre løvverk og blomstrende. Følg retningslinjene fra produsenten for typen gjødsel du vil bruke. Gladiolus planter trenger gjødsel når du forbereder sengen, på midseason og igjen når du ser blomst spikes vises.

Beliggenhet

Plassering påvirker blomstrende. Gladiolus planter trenger full sollys for å oppmuntre blomstrende. Planter i et solrikt sted har kraftigere stilker og blomster. Blomstene blir større og lysere. Corms plantet i skyggen kan være mindre og kan ikke blomst.

Vinter omsorg

I områder som Illinois og Wisconsin hvor Vintrene er ekstremt kaldt, bør corms fjernes fra bakken ca seks uker etter anlegget har blomster og bare etter at bladene begynner å gulne. Sett corms i et rom med varme temperaturer og god luftsirkulasjon til den ytre delen av corm er tørr. Deretter satte corms på et sted hvor vintertemperaturer er mellom 35 og 45 grader Fahrenheit.