Hvorfor vil ikke min Clematis blomstre?

January 31

Hvorfor vil ikke min Clematis blomstre?

Om viltvoksende over et gjerde eller bla gjennom rose busker, noen hageplanter er like vakker som clematis vinstokker (Clematis spp.). Det er frustrerende når de ikke blomstre som forventet.

Uriktig beskjæring

Sviske clematis på feil tidspunkt og du fjerne blomsterknopper. Som en tommelfingerregel, våren blomstrende clematis planter renskes etter blomstring, høst-blomstrende clematises renskes tidlig på våren og stor blomster clematises renskes lett våren og deretter etter den første flushen med blomster.

Ikke nok sol

Et gammelt ordtak om clematises er at de liker hodet i solen, men føttene i skyggen. Clematis vil ikke blomstre med mindre enn seks timer med sollys om dagen. Mulch sine røtter eller vokse en lav vekst bunndekkende over dem å holde røtter kjølig.

Jord problemer

Vokse clematis i rike, fuktig, godt drenert jord med en pH nær nøytrale i 7.0. Feil pH hemmer anlegget evne til å ta opp mineraler fra jorden.

Trær

Bortsett fra tidlig blomstrende Clematis montana, clematis vinstokker konkurrere ikke med trerøtter, pluss trær blokkere sollys.

Feil befruktning

Clematis dyrket nær befruktet plenarealer kan få mye nitrogengjødsel å blomstre. Kontroller at du ikke utilsiktet kringkaste plenen gjødsel i din blomsterhage. Bruke en Universal blomsterhage gjødsel for clematis vinstokker.