Hvorfor tulipaner endre farge

February 20

Hvorfor tulipaner endre farge

Tulip er en flerårig plante som vokser fra en pære. Røking, Tulipa, omfatter mer enn 100 arter og medlemmer som er innfødt til deler av Europa, Afrika og Kina. Blomster er kjent for sitt utvalg av dristige farger, inkludert nyanser av rødt, rosa, lilla, gult og oransje. De skal plantes i en næringsrike, godt drenert jord og krever regelmessig vanning. Blomsten seg er noen ganger kjent for sin fargeendring, som kan være et resultat av miljøproblemer, helseproblemer eller alder.

Alder

Den vanligste årsaken til misfarging i tulipaner er alder. Over tid, kronblad kan ta på en lysere nyanse enn tidligere år og kan endre farge helt. Tulipaner og gladiolus er de mest utbredte aldersrelatert fargen skifter, men de fleste snittblomster vil blekne over tid. Årsaken til denne falming er ikke kjent, men antas å være en metode for å angi plant helse til potensielle pollinators. Siden det er en naturlig prosess av aldring, er det ingen måte å reversere. Hvis bøndene vil en dristigere farge for hagen, bør gamle planter erstattes.

Stress

Men det er ikke spesifikke for tulipaner, kan stress føre til liten eller alvorlige endringer i blomster. Stress kan øke hvis anlegget er transplantert eller optimale vilkår ikke er oppfylt. Peoner, for eksempel har vært nevnt for å endre fra rosa til hvitt, og noen ganger iriser vil gjøre det samme. Fargen kan eller kan ikke gjensyn med normal når balansen er gjenopprettet. Denne avhenger i stor grad på arter og hvor mye skade gjort til anlegget. Noen planter vil returnere raskt, mens andre kan ta et år eller to, hvis det skjer på alle.

Bryte

Bryte en tulipan er et begrep som refererer til et ikke-genetiske fargemønster som utvikler på kronbladene på blomsten. Disse mønstrene er resultatet av virusinfeksjoner, som kan bli dødelig hvis den forblir ubehandlet. Oftest vil lys farget blomstrer utvikle en mørk mosaikk mønster, mens mørke blomster vil utvikle lettere stripes eller prikker. Disse fargeendringer og mønstrene vil variere og er ikke vanligvis uniform, en enkel indikator at et helsespørsmål har skylda. Mer enn et dusin potensielle virus kan være ansvarlig, én om gangen eller i kombinasjon, inkludert potet virus Y, agurk mosaikk virus og tulip virus X.

Solen og temperatur

Eksponering for sollys er en viktig ingrediens å holde en tulipan sunn og i full farge. Hvis for lite sol er tilgjengelig: tulipaner gjør best i full sol eller delvis skygge, avhengig av sonen plante-resultatet kan bli en blomst med sløv fargelegging. I noen arter, inkludert tulipaner, vil kjølig vær føre til mer fargerike blomstrer enn varmere forhold.