Hvorfor trenger planter elementene Nitrogen og Magnesium?

May 31

Hvorfor trenger planter elementene Nitrogen og Magnesium?

Planter krever 16 næringsstoffer som er nødvendige for deres liv. Tre næringsstoffer er avledet fra vann og luft: karbon, hydrogen og oksygen. Den andre, som skal være Hentet fra jord, er delt inn i tre kategorier: primære næringsstoffer, sekundær næringsstoffer og mikronæringsstoffer. Nitrogen er en primær næringsstoffet, og magnesium er en sekundær nærings - begge er avgjørende for overlevelse anleggene.

Nitrogens rolle

Nitrogen er næringsstoff i største beløpene. Det er også blant de vanligste mangelfull grunnleggende elementer. Nitrogen bruker for en rekke funksjoner, inkludert vekst, øke blad størrelse, syntetisere proteiner og produksjon klorofyll. Symptomer på nitrogen mangel er forkrøplet vekst, gulfarging av fallet løvverk og blad. Grønne planter som gress, salat, tobakk og mange grønnsaker krever mye nitrogen å produsere større, sunnere blader.

Magnesiums rolle

Mens ikke en primær næringsstoffet spiller magnesium fortsatt en avgjørende rolle i planteliv og utvikling. Som en del av klorofyll molekyler er magnesium avgjørende i å produsere klorofyll for fotosyntesen. Dette næringsstoffet også bærer fosfater, sukker og stivelse gjennom anlegget sukker og hjelper anlegget produsere oljer og fett. Mangelsymptomer inkluderer blader med mørke grønne vener og gullig eller hvitaktig mellom venene. Sandy jord er mer utsatt for magnesium mangel, fordi de underlagt utvasking. Foraging avlinger er blant de mest utsatt for magnesium mangel, som kan føre til helsemessige problemer i kyrne og andre drøvtyggere.

Kilder av Magnesium og Nitrogen

Mange gjødsel inneholder mye nitrogen. Hver pakke med gjødsel har en tresifret nummer kjent som N-P-K-forhold, som viser prosentandelen av nitrogen, fosfor og kalium, henholdsvis. For mye nitrogen kan brenne røttene; økologisk kilder av nitrogen slipp saktere og er også mindre sannsynlig å brenne anleggene røtter. Kompost og mange manures er eksempler på organisk nitrogen kilder. Magnesium gjødsel er litt vanskeligere å finne, men fortsatt linje hyllene av mange barnehager og hagesenter. Bruke dolomitic lime eller spesialitet magnesium gjødsel å øke jordas magnesium innhold ved behov basert på jord. Dolomitic kalk er spesielt nyttig når jorda er litt surt.

Testing

Utføre en jord test er den mest effektive metoden å lære om din jord er mangelfull i nitrogen, magnesium eller noen andre næringsstoffer eller ikke. En jord testen vil også avsløre din jord pH, en annen faktor som kan sterkt endre planter evner til å ta opp næringsstoffer. Nøytral jord pH er 7.0, noen pH under dette er surt og noe mer enn dette er alkalisk. Magnesium mangel, for eksempel er mer sannsynlig i surt jordsmonn eller jord der calcitic kalk er utlignet. Jordtester er tilgjengelig på mange hage sentre, barnehager og nettbutikker. Mange universitet forlengelsen kontorer tilbyr også jordtester.