Hvorfor Store poteter ikke fungerer i hagen?

March 8

Hvorfor Store poteter ikke fungerer i hagen?

Den 5-lb. sekk eller vise bin løs poteter på supermarkedet inneholder plumpe, pent formede knoller for å spise, men de vokser ikke godt hvis plantet. Når de utsettes for varme og lys, spire knopper eller øyne på potet tuber. For å forhindre denne skjemmende ser på dagligvarer butikkhyllene, spray en vekst-hemmer sannsynlig strøk poteter å forlenge deres levetid. Bruk sertifiserte frø poteter for å dyrke planter i hagen din. Slike knoller var riktig lagret og holdes rent slik at de er fri for sykdommer.

Begrensninger Beef poteter

Foruten å være belagt med ulike kjemiske rester å hindre øyne spirende, er poteter selges i butikker sannsynlig ikke lagret ved temperaturer som fremmer vekst. Hemmer kjemiske rester vedvarer opp til ett år på potato skins. Derfor de forblir bare lenge nok til å hindre spirende på store hyllene før den nye avlingen av taters kommer fra gården. Alternativt, hvis poteter var lagret i gjennomsnittlig romtemperatur, øynene kan ikke tilstrekkelig spire selv når de utsettes for lys eller fuktig jord. Temperaturer rundt 50 grader Fahrenheit og over 75 F utløse øyne til senere spire.

Spirende hemmere

Sprout hemmere på poteter hindre celledeling. Dette stopper øynene fra elongating og bli lange, hvite stammer som blir anlegget blader. Maleic hydrazide er en potet spire hemmer kjemiske. Det gjelder voksende potet planter i feltet der de absorberes og lagret i den underjordiske knoller. Chlorpropham (CIPC) er en annen hemmer sammensatte, men brukes etter innhøsting på knoller mens blir lagret.

Sertifisert frø poteter

Gartnere og bønder plant ikke sant frø for å få potet planter. Frø ville gir en bred, variabel utvalg av planter med knoller av ulike kvaliteter. Liten knoller, kalt frø poteter, inneholder ett til fem øyne og er nøye utarbeidet årlig over høst og vinter bli nye planter plantet våren. Sertifisert betyr horticulturists garanterer varietal renhet, slik som Kennebec eller Yukon gull, samt riktig temperatur og blir kjent fungal sporer eller andre patogener kjent å skade potet planter.

Lagre gamle poteter

I noen deler av sørlige USA hvor frostfritt vekstsesongen er lang, kan gartnere plante poteter to ganger per kalenderår. Sår sertifisert frø poteter i tidlig på våren rundt den siste vår frost datoen, og høste knoller på forsommeren. Bruk ren høstet knoller fra at avlinger som frø poteter for planting i sensommeren. At høst avlingen modnes i midten til sen høst. Lagre frø poteter i et kjølig, fuktig kjeller med temperaturer rundt 50 F å sikre spirende plantet på sensommeren.