Hvorfor slår Maples Red høsten?

June 30

Hvorfor slår Maples Red høsten?

De vakre fargene av det endrede bladene er de fleste favoritt del av høsten. Turister flokker til områder som det østlige USA, der høy konsentrasjon av løvtrær og et ideelt klima gjør fallet løvverk spesielt spektakulære.

Hvorfor er går grønt?

Grønt pigment i bladene kommer fra klorofyll, et kjemisk produsert under fotosyntese. Fotosyntesen er en prosess som bladet absorberer sollys og karbondioksid og konverterer den til klorofyll.

Hva utløser farge endring?

Mens kjøligere temperaturer og endringer i været er del av høstsesongen, er de mest konsistente og sannsynlig utløserne av fargeendring av kortere dager. Mindre sollys betyr trærne kan ikke lenger produsere nok klorofyll for å opprettholde sin grønne farge.

Oransje og gult

De fleste trær, inkludert maples, begynner deres fargeendring med appelsin og gul pigmenter. Orange kommer fra et stoff kalt karoten og gul kommer fra et stoff som heter xanthophyll. Disse kjemikaliene finnes alltid i blader, men de er dekket av den levende grønne av klorofyll. Når bladene ikke lenger produsere klorofyll, blir betakaroten og xanthophyll synlige. Disse stoffene hjelp sannsynligvis fotosyntese.

Rødt løv

Maples er en av de få trærne som slår en pulserende rød høsten. Dette skyldes et bestemt stoff kalt anthocyanine. Etter fotosyntese stopper, det er fortsatt noen glukose fanget i bladet. Nedbryting av glukose som produserer anthocyanine, som gjør bladet rød. Anthocyanine beskytter bladet mot frost.

Brun blader

Noen blader bli etterhvert brun før den falt fra treet. Brune fargen skyldes tannin, som er en bitter avfall produkt som bygger seg opp i bladet. Dette er den siste fasen av maple leaf transformasjon.