Hvorfor slår Hoya tau blader gul?

November 18

Hvorfor slår Hoya tau blader gul?

Hoya planter er en stor familie med mellom 200 og 300 arter, hvorav de fleste er tropisk dyrkere. Tau hoya (hoya compacta) er en 4 - til 6-fots høye plante med rød eller rosa blomster som åpner våren. Det krever full sun eller delvis skygge å trives og gjør best i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og 11. Bladene er normalt en rik, skinnende grønne, men de vil noen ganger oppleve blad gulfarging, sannsynligvis på grunn av sykdom, stress eller miljøproblemer.

Gjødsel

Bøndene som bruker flytende kunstgjødsel er mer sannsynlig at planter med gule blader. Hvis for mye gjødsel legges, eller hvis det er lagt feil, får nitrogen rot brenne. Skade gjør røtter stand til å transportere vann og næringsstoffer til blader, noe som ofte resulterer i gulfarging. Mengden og plasseringen av gulfarging varierer sterkt og vil i stor grad avhenge av hvor mye skade er gjort til røttene. Små områder eller hele påvirkes og er vanligvis vanskelig eller umulig å reparere. Det er viktig at bøndene følger dosering og søknad til brevet å unngå problemer. For å redusere behovet for gjødsel, holde jorda grundig blandet med godt oppdelte kompost, som forbedrer ernæring og avløp.

Vann og avløp

De fleste hoya planter har lavere enn gjennomsnittlig vann behov og ville gjøre best hvis jord er lov til å tørke før mer vann legges. Hvis for mye eller for lite vann er tilstede og jord er ikke drenering riktig, er gule bladene ofte resultatet. Om hoya planter er normalt hardfør, de gjør ikke godt med lengre regn og vil ikke tolerere vann stående rundt basen sin. Stående vann i hovedsak suffocates røtter, gjør vann og ernæring vanskelig eller umulig. Tau hoyas skal plantes i et område hvor jorden er lett og godt drenering og hvor stående vann er ikke et problem.

Næringssalter mangler

Det er 16 elementer avgjørende for livet til et anlegg; blant dem er jern og nitrogen. Hvis en av disse elementene er mangelvare, klorofyll produksjonen er redusert og blad gulfarging oppstår. Jernmangel, opprettes en misfarging som begynner langs blad margene og fortsetter mot midten av bladet dersom venstre uncorrected. Anvendelsen av en jern chelate og en grundig blanding på kompost vil hjelpe i å rette problemet. Nitrogen mangel kan identifiseres ved sin mer ensartet misfarging og bør korrigeres ved anvendelse av et tykt lag av kompost rundt foten av anlegget. Nitrogen-rik gjødsel er også tilgjengelig, men kan ha noen negative bivirkninger.

Infeksjoner

Bakteriell og soppinfeksjoner er blant de vanligste årsakene til gule blader i anlegget verden. Bøndene bør være spesielt forsiktig i år når overdreven regn eller fuktighet er tilstede, da dette vil gi bakterier og sopp en perfekt ramme for å trives.

Forebygging er den rimeligste måten å håndtere smittestoffer og vanligvis krever en preemptive anvendelse av soppdreper. Når infeksjonen årsaker symptomer, er det ofte for sent å fikse. Rot råtne er blant de vanligste problemene for hoyas og oppstår når bakterier angir rotsystem. Infeksjonen blir røttene til en grå grøt, gjør dem ubrukelige. Problemet er vanskelig å fastsette og er oftest dødelig.