Hvorfor slår Brown plutselig på Clematis?

August 9

Hvorfor slår Brown plutselig på Clematis?

Clematis (Clematis spp.) er en stor gruppe av blomstrende vinstokker godt tilpasset vokser i alle klima. Plantene kommer i en rekke busker og eviggrønne modne formene og et bredt utvalg av blomster farger. En rot råtne sykdommen fører til clematis snu brun.

Identifikasjon

Roten råte er en fungal sykdommen skyldes phytophthora sopp. Soppen infiserer røttene av clematis forårsaker forstyrrelser i flyten av vann og næringsstoffer gjennom infiserte anlegget. Dette fører i sin tur til anlegget brun og vil plutselig.

Symptomer

Symptomene ligner tørke stress. Dette er etterfulgt av plutselige misfarging og wilting av anlegget. Infiserte planter dø svært raskt så snart været blir varm. Løvverk tar ofte på en rødt og lilla nyanse. Root rots er mer vanlig i yngre planter og drepe dem raskt.

Ledelse

Unngå plante i våt og dårlig drenert områder. Bruk resistente varianter i områder med tidligere tilfeller av phytophthora infeksjon. Bruke soppdreper fosetyl-al som foliar spray, men i forbindelse med tilstrekkelig kulturell management.