Hvorfor slår blader Red høsten?

August 6

Hvorfor slår blader Red høsten?

Høsten er en vakker tid på året som blader på mange trær og planter begynner sin årlige endring fra grønt til gult, oransje, rød og med lilla. Mens fleste verdsette naturen på den tiden av året, forstår ikke mange hvorfor denne endringen i blader foregår. Trær har et stoff kalt klorofyll i bladene, gi dem en grønn utseende gjennom mesteparten av året. Det er i høst at klorofyll produksjon bremser og, gjennom en rekke trinn, produserer vakre høstfarger.

Klorofyll

Klorofyll er en grønt pigment i planter og trær, slik at de kan bruke sollys, vann og karbondioksid, opprette karbohydrater som mat. Denne prosessen er kjent som photosynthesis. Som høsten tilnærminger, klorofyll produksjonen reduseres eller slutter helt. Klorofyll allerede i bladene begynner å bryte ned. Det er da at tilpasninger normalt presentere men overmannet av den grønne fargen av klorofyll, begynne å vises i bladene.

Høst

Det er flere faktorer som påvirker produksjonen av klorofyll i planter og trær. Lys, temperatur, vann, oksygen og viktige mineraler i jord påvirke klorofyll produksjon og blad farge. Høsten, er det mindre lys og lys er svakere, senke klorofyll produksjon. Stadig kjøligere temperaturer også bidra til lavere nivåer av klorofyll. Klorofyll er normalt finnes i planter og tre blader i mye større antall enn andre pigmenter, så det er bare når disse værforhold oppstå og begynne påvirker planteliv at typisk høstfarger i blader kan sees.

Anthocyanin

Anthocyanin er pigment i planter ansvarlig for fargen rød sett i noen blader. Det fører også rosa og lilla fargetoner når de finnes i forskjellige mengder. Det utvikler i saft av bladet cellene mot slutten av vekstsesongen, med hvor avhengig av været og andre miljøforhold. Temperaturer fortsatt over frysing, tørre forhold og mye sol bidrar til betydelig anthocyanin produksjon.

Trær og planter med røde blader

Det er flere arter av planter og trær som rødt, oransje, rosa eller lilla høsten. Kanskje den mest kjente av disse er maple, som viser strålende røde og oransje blader på grunn av anthocyanin produksjon i bladene. Sassafras, sweetgum og sumac produserer anthocyanin i store mengder, produserer den dype røde nyanser som de er kjent, ifølge Texas Forest Service.

Variasjoner

Variasjoner i fargene av blader kan avvike betydelig fra ett anlegg til en annen i samme art. Blad farge fra år til år i samme plante kan også vise stor variasjon. Det er flere mulige årsaker til dette varierende grad av farge. Været påvirker ofte blad farge fra år til år, med klare, tørt og kjølig værforhold produserer vakre, pulserende høstfarger. Lys spiller en viktig faktor i utviklingen av farget blader på høsten; Dette kan sees på måten som bladene på toppen av trær er ofte en dypere, mer livfullt nyanse enn andre blader på samme treet. Til slutt, klorofyll og andre pigmenter naturlig varierer i art, som resulterer i ulike nyanser av de samme fargene.