Hvorfor slår blader forskjellige farger høsten?

July 28

Hvorfor slår blader forskjellige farger høsten?

Løvtrær er de som gir strålende fall viser at kjennetegner høsten for mange. Imidlertid at disse trærne å sette på slike show, må visse betingelser være oppfylt. Klimaet har rett, og mengden sollys har å blekne nok gjennom året for å utløse kjemiske prosesser som la bladene endre farge.

Grunnleggende

Trees Produser mat ved å ta i vann, sollys og karbondioksid. Konvertere disse elementene til glukose (sukker) og oksygen gjennom prosessen med fotosyntese trær. De slipper oksygen i luften, men de konvertere glukose til energi og bruke den til å opprette byggesteinene for deres vekst. Men uten kjemiske klorofyll, ville denne prosessen være umulig. Klorofyll gjør fotosyntesen å skje, og er det som gjør planter og trær grønne.

Avtagende dagslys

Fordi sollys er et krav for fotosyntesen, oppstår mindre fotosyntese når årstidene endring og dagene blir kortere. Trær begynner å produsere mindre klorofyll, fordi det kreves mindre når mindre fotosyntese foregår. Som nivåer av klorofyll drop forsvinner fargen det gir bladene også. Men det er fortsatt andre kjemikalier i bladene, og det er disse gjenværende kjemikalier oppretter nydelig rekke fallet løvverk.

Kjemiske fargestoffer

I tillegg klorofyll finnes det to andre farge-produserende kjemikalier i tre blader. Disse er karotenoider og antocyaniner. Mens karotenoider finnes i tre blader året rundt, gule og gullet fargene er overveldet av grønne av klorofyll og så disse fargene vises ikke til nivået av klorofyll slipp. Antocyaniner produseres hovedsakelig i høst som følge av lysstyrken av lys og overflødig glukose i bladet cellene, og skaper de nyanser av rød, russet og lilla som deres nivåer øker.

Vær

Værforhold også bidra til glansen av fargene og fargene, trær utvikle høsten. Solfylte dager stimulerer produksjonen av sukker, men kjøler nettene begynner lukke venene, bærer sukker ut av bladene. Dette betyr mer glukose blir fanget i bladene og dette overflødig glukose produserer antocyaniner. De mer anthocyaniner, mer rød, brun eller lilla bladene treet har og jo lysere nyanser. Karotenoider, finnes i bladene hele sesongen lang, er det mindre variasjon i gult og gull nyanser fra ett år til neste.

Leaf Fall

Trær lagre opp glukose å mate seg selv når det ikke er nok lys til effektiv fotosyntese. Bladene av et tre er verktøy treet brukes til å fange sollys, lagre klorofyll og gjør fotosyntesen skje. Når de ikke lenger trengs, lukker trær tilgang til dem for å spare energi og spare vann. De gjør dette ved å dyrke celler ved foten av hvert blad som kutte strømmen av vann til bladene. Ikke lenger leveres med tilstrekkelig vann, bladene tørke opp og faller.