Hvorfor Rafflesia blomsten stinker?

March 27

Hvorfor Rafflesia blomsten stinker?

Arten Rafflesia arnoldii blomstrer med den største tyngste og muligens stinkiest enkelt blomsten på jorden. Ifølge Kew Royal Botanical Gardens, blomsten produsert av Rafflesia arnoldii er rødbrun med hvite flekker på sitt fem petals, vanligvis måler ca 3 fot over og kan sees i blomst i bare syv dager. Rafflesia arnoldii kalles en "corpse flower" lukt av råtnende kjøtt som slipper ut fra blomstring.

For pollinering

Formålet med råtten stank produsert av Rafflesia arnoldii blomsten er å tiltrekke seg sin primære pollinator: åtsel fly. Forester Rick Gregory av nettstedet natur unnslipper bemerker at disse fluene ankom svermer undersøke hver "corpse flower" Søk råtnende kjøtt, bare for å bli skuffet og finne seg selv dekket i klebrig globs av pollen fra den store åpningen av rafflesia blomstring. Flower's overlevelse avhenger av åtsel fluer besøke først en mannlig og deretter kvinnelige blomst pollinering og kopiering i anlegget jungelen miljøet.

Det er en parasitt

De stinkende Rafflesia arnoldii, en nesten 30 arter av planter som utgjør slekten Rafflesia, kalles "dronningen av parasitter" av botanikeren Dan Nickrent av Southern Illinois University på Carbondale. Rafflesia arnoldii overlever ved å feste til sine favoriserte verten anlegget, Tetrastigma vintreet, som finnes bare i regnskogen. Rafflesia absorberer vann og næringsstoffer fra vintreet. Disse parasittene har ingen blader, stengler eller sann røtter, og de produserer ikke klorofyll, betyr at de ikke kan utføre fotosyntesen. Dette gjør de stinkende lukten sin eneste måte å overleve.

Det er har

Rafflesia arnoldii blomster er har, som betyr hver plante bærer bare enten mann eller kvinnelige reproduktive organer. Nettstedet ItsNature.org forklarer at dette skaper en hindring i den vellykkede pollinering av verdens største blomst. Tett er nærhet og blomst avgjørende for pollinering mellom mannlige og kvinnelige blomster, det er derfor råtten stank er så viktig. Lukten av råtnende kjøtt er hva tiltrekker åtsel fluer, fabrikkens fremste pollinator.

Truede arter

Rafflesia arnoldii, som nesten alle andre arter av slekten Rafflesia, er i fare for utryddelse habitat tap og uforsiktig turister tråkk på skjøre vinstokker og blomster. Rafflesia arnoldii er innfødt til primære regnskogen i Sørøst-Asia, inkludert Borneo, Java, Filippinene, den malaysiske halvøya og den indonesiske øygruppen. Logging industrien avlinger potensiell voksende medier og ødelegger vert vinrankene i søken etter trelast. Øko-turisme har bidratt til å øke forståelsen for flyktningenes verdens smelliest blomst og dens slektninger, men uforsiktig tilskuere skade ofte skjøre knopper, blomster og vert vinrankene av Rafflesia arnoldii.