Hvorfor produserer planter Phytosterols?

April 14

Steroler er en viktig klasse av organiske molekyler i mange ulike organismer. Phytosterols er steroler produsert i planter. De spiller viktige roller i strukturering celle membraner, tilsvarende til rollen oppfylt av kolesterol i mennesker.

Typer

I dyr som mennesker er kolesterol den store sterol, mens ergosterol er det mest prominente medlemmet av denne klassen av forbindelser i sopp. Planter, derimot, har et mer variert utvalg av forskjellige sterol molekyler. Stigmasterol og sitosterol er to av de vanligste phytosterols.

Funksjonen

Steroler er svært hydrofobe eller vann-repelling, betyr at som olje-molekyler, bland de dårlig med vann. Vanligvis utgjør de en del av cellemembranen, hvor de hjelper til å holde membran væsken og bevare sin temperatur stabilitet. Phytosterols også bidra til å organisere inndelinger i plasma membranen kalt "lipid flåter," som fungerer som en del av mange andre viktige biologiske banene.

Effekter

Mange viktige prosesser i planter involvere spesialiserte lipid flåter. Veksten av rot hår og pollen rør er to vanlige eksempler. Siden de organisere disse regionene i plasma membranen, siden de spiller en avgjørende rolle i bevare membran stabilitet og flyt - phytosterols er uunnværlig for planter.