Hvorfor mynte blader Rust?

October 9

Hvorfor mynte blader Rust?

Duft og evnen til å vokse nesten overalt, kan mynte være et tillegg til noen urtehage. Selv om vanligvis en hardfør plante, mints lider av noen sykdommer. En av de vanligste problemene er mint rust, en fungal sykdommen som kan hindre mint fabrikkens vekst og utvikling.

Årsaken til Mint Rust

Soppen Puccinia menthae forårsaker mint rust. Som andre sopp, mynte rust soppen sprer seg ved sporer fortsatte antenne. Spores så lande i jord der de kan angi mint planter gjennom røttene. Fordi soppen feeder av mint anlegget, frarøver anlegget av næringsstoffer.

Hvorfor infeksjon oppstår

Sopp er en parasitt på mint. Når soppen er i jord der mint planter vokser, sopp har en kontinuerlig kilde til mat og vil infisere mint planter år etter år. Når mint planter er infisert, forplanter soppen via spores som sprer på vinden. Dette betyr infiserte planter kan infisere din naboer mint planter. Planter kan ha blitt smittet av noen infiserte planter eller sopp kan ha vært i jord anlegget var potted i da du kjøpte den.

Diagnostisere Mint Rust

En infisert mint anlegget vil se sykelig. Når skudd utvikler våren, de blir fordreid og mangler den lyse grønne fargen karakteristisk for mints. Senere, flekker rust-farget på bladene. Disse stedene er spores. Idet de modne, slå spores gul og deretter svart. Det mynteblader dø til slutt.

Kontrollere Mint Rust

En av de mest effektive måtene å kontrollere mint rust er å fjerne alle mint planter fra infiserte området. Ødelegge infiserte planter og sette planter som ikke er infisert i Potter og overvåke dem for underskriver av mint rust. Slå jord og ta noen gjenværende bitene av mint rot slik at plantene ikke regrow. Forlate området mynte, merian eller savory planter for et år å bryte fungal syklusen. Som en ekstra forholdsregel, kan du vurdere ikke å sette mint tilbake i dette området.