Hvorfor min bassenget blir blå?

June 10

Hvorfor min bassenget blir blå?

Ideelt sett skal svømmebasseng vannet klart og innbydende. Mens mange bassengene allerede har en blå nyanse, utviklingen av mørkere blå vann eller en skyet, kan blå-grønne skjær være nedslående ting å se. Det er flere grunner til dette kan skje, og legger riktige kjemikalier raskt kan hindre et voksende problem fra å komme ut av hånden.

Algene oppblomstringen

Noen typer algene oppblomstringen kan gjøre svømmebasseng vann slå en skyet, blå-grønn farge. Blå - grønne alger er den vanligste årsaken, og mens de mange variantene av alger kan slå vannet mange farger, blå-grønt vann er et vanlig syn. En av at tegn at alger er problemet er at bassenget er sidene og bunnen utvikle en glatt, slimete følelse, som kan være mer merkbar i områder av bassenget som er regelmessig i skyggen. Alger vokser svært raskt, og blomster kan tilsynelatende over natten. Det kan også være flekker av alger småblødninger sidene av bassenget, og disse oppdateringene kan være mer merkbar klamrer seg til hvit plast, for eksempel strukturer rundt stiger og lys.

Mineralforekomster

Mineraler kan angi bassenget fra en rekke kilder, og når mineraler som kobber og kobolt bygge opp i bassenget, vannet kan slå en dyp blå. Kobber buildup kan komme fra anvendelse av flere runder med algaecides, som mange algaecides bruke kobber som en av de viktigste ingrediensene. Vanlig i eldre bassenger, kobber kan også settes i bassenget når gamle inventar og rør begynner å korrodere, slippe metall i vannet. Kobolt kan frigis av glassfiber bassenger skall og er en mindre vanlig synder enn kobber.

Stabilisere vannet

For å kvitte seg med alger, teste bassenget for å bekrefte at klor, pH og andre kjemikalier er alle tilstede i riktige mengder. I noen tilfeller kan det være nødvendig å sjokkere bassenget for å begynne å få vannet til normale nivåer, spesielt etter uvær eller lengre forsømmelse. Legg algaecides designet spesielt for blå - grønne alger å hjelpe klor eller brom i bassenget bli kvitt alger, og tømme filtreringssystem sørge for organismer ikke er får resirkulert tilbake i bassenget. Legge sequestering agenter bidrar til å hindre kobber buildup i samle fra algaecides; Dette er den samme sequestering agenter som kan legges til Juster farge og mineral-innholdet, hvis det er kjerneproblemet slå vannet blå.

Forebyggende vedlikehold

Hvis kobber og andre mineralforekomster fortsetter å være et problem, kan det være nødvendig å erstatte noen av rørene og filtreringssystemer av bassenget, spesielt hvis det er en eldre modell. Metaller som kommer fra brønnvann kan behandles med vanlig tillegg av sequestering agenter. Teste bassenget på regelmessig for å sikre at klor eller brom nivåer er alltid høy nok; brom bassenger må sjekkes oftere, så disse nivåene vil svinge mer. Fjerne alle rester som faller ned i bassenget kan bidra til å holde fremmedlegemer, og sjokkerende bassenget etter eksponering for nærliggende gjødsel kan hjelpe kvitte pool av overskytende nitrogen som ellers oppmuntrer algene oppblomstringen.