Hvorfor meg lukter mugg etter vask?

February 16

Hvorfor meg lukter mugg etter vask?

Stuper ansiktet i en muggen-smelling håndkle er en sikker måte å starte dagen av feil. Det er mange årsaker til denne stinker, men alle av dem innebærer fuktighet og mugg eller bakterier, og noen ganger andre faktorer. Årsaken kan være i ditt hus, vaskeutstyr eller vaskerom produkter. Om problemet er akutt i dag eller kronisk over tid, er den beste måten å løse det å starte ved kilden.

Overflødig fuktighet

Håndklær lever hovedsakelig i badet, den mest vannfylte rom i et hus. Mange bad har ikke et vindu, så fuktighet fra badekar, dusj og alltid tilstedeværende toalettet har ingen plass å gå utenom inn håndklær henger eller lagret der. Dette løses installere en ventil fan kan gjøre en komplett utveksling i bare noen få minutter. Pass på at det er ventilert på utsiden. Hvis de skitne klærne hemme liv på badet, er det bare å legge bensin på bålet. Tørre våt eller svett klær før du setter dem i kurven, vaske dem umiddelbart, og ta kurven ut og sette den i solen i flere timer minst en gang i uken.

Ufullstendig tørking

Håndklær som kommer ut av tørketrommelen eller fra samlebåndet med den minste sporet av fukt gjenværende vil sitte i Lin skapet eller henge på håndklestativ og vokse mugg og bakterier. Sjekk dem mens de er fortsatt varm, og se dem igjen etter de kule. Hvis de ikke bein tørr, sett dem tilbake for en ekstra 5 minutter eller så.

Skitne vaskemaskin

Mold og mugg kan bor i vaskemaskinen din og gi alt en av lukten. Sjekk rundt, bak, under og inni vaskemaskinen kabinett (spesielt en frontlaster) for svette rør/slanger eller mindre lekkasjer. Lukt sprer i fuktighet. Gå gjennom han instruksjon bok for vaskemaskinen og produsentens anbefalinger for rengjøring. Hvis det ingen er, en gang i måneden legge en kopp husholdningenes blekemiddel til en vaskesyklusen (ingen klær denne gangen bare vann) og følger at med en kopp hvit eddik i skylling syklus. Klor er en base og eddik er en syre, og mellom to bør de utrydde alle nastiness. De har også nøytralisere hverandre, så senere laster ikke påvirkes.

Produktet Buildup

Vask for mange håndklær samtidig, kan det føre til at en skive skylle mindre enn grundig og vaskemiddel buildup tiltrekker mugg. Vask færre håndklær per Last og vurdere en andre skyll syklus som inkluderer halv kopp bakervarer eller vask brus. Bruke mye tøymykner kan faktisk waterproof håndklær. Muligens hvis vann og vaskemiddel ikke får inn i stoffet rengjøres, håndkle ikke kan eller lukte ren. En kopp hvit eddik i rense vannet vil hjelpe bli kvitt buildup-noen hjemmeværende vaske håndklær regelmessig med eddik, ingen vaskemiddel, og håndklær kommer ut ren, myk og velduftende.