Hvorfor må jeg legge til Freon min sentral luften enhet hvert år?

October 2

Hvorfor må jeg legge til Freon min sentral luften enhet hvert år?

Eldre central air condition-systemer bruker gassen R-22 som i 2010, er sperret brukes i nye klimaanlegg. Gassen selges under en rekke navn inkludert Freon. Mens nye kjølemedier har fortrengt R-22, er de alle generelt referert til som "Freon" eller mer teknisk, HCFC. Dagens nye HVAC-systemer bruker gassen kjent som R-410A, som regnes som "ozon-vennlig."

Freon forskrifter

På grunn av miljøskadelige virkningene av rømt Freon, må eiere av nedsatt kjøleutstyr reparere lekkasjer innen 30 dager. Dessuten, er det nå ulovlig å belaste en ny AC enhet med R-22 Freon; eldre enheter kan fortsatt lades hvis de er brukbare. R-22 er ikke lenger produseres så tilbudet er nå begrenset til Aksje-beholdning og materialer gjenvunnet fra eldre AC enheter. Gitt disse begrensningene, er prisen for innhenting R-22 klatring jevnt.

Tegn på en Freon lekkasje

De tidligste tegn på en Freon lekkasje angis av manglende evne til HVAC-systemet til kult hjemme. Varme eller fuktige luften kommer ut av åpningene er et tegn på lav Freon. I tillegg kan frysing rør, mens en tilsynelatende god indikasjon på en fungerende system, faktisk være en indikasjon på lav Freon. Se på kopper leverer linjen nær bunnen av kompressoren frosting eller frysing. Et annet sted å lete er inne fordamperen på kjøling spoler. Dette bør være våt av kondens, men aldri frosset. Hvis en lekkasje er mistenkt eller frysing rør er oppdaget, slå av systemet og ringe en VVS-faglig.

Supply linjen skade

Freon i HVAC-systemet er gjennomført i hjemmet via kobber rør. For boliger som hadde sentral luften bygget gjennom vegger, er myk rørene utsatt for skade innenfor murene. Huseiere henger bilder har vært kjent å pierce AC linjen i veggen. Generelt mens spikeren forblir i linjen, problemet er minimal, men hvis og når den fjernes, en lekkasje kan begynne. Et tilleggsområde sikkerhetsproblem er der supply linjen blader kompressoren. Ligger utenfor hjemmet, kan denne datakanalen skades av et kjæledyr, barn eller en gressklipper. Vær og varme kan skade høytrykk innredning ligger ved foten av kompressoren.

Fikse en lekkasje

Liten HVAC kuldemedium lekkasje er fixable, men bare ved en HVAC profesjonell. Det første trinnet i prosessen vil være å finne ut hvor lekkasjen oppstår. Eksperter bruke en "sniffer" for å utrydde problemet. En fugemasse er introdusert i systemet sammen med ekstra Freon å bringe HVAC opp til kapasitet. Tetningsmasse oppsøker knappenålshull og tresko dem. Men vil over tid og med gjentatt søknad, tetningsmasse påvirke systemets effektivitet.

Erstatt eller reparasjon

Kostnadene for å erstatte en HVAC-systemet kan nå flere tusen dollar. Hvis systemet bruker det eldre R-22 Freon deretter ikke bare kompressoren må erstattes, men fordamperen som ligger inne i hjemmet vil også måtte erstattes. Siden mange fordampere er innlemmet i hjemmet ovn, som også må byttes. Nyere systemer er dramatisk mer effektive enn de bygget bare ti år siden, men kostnaden for erstatning er høy. Det er sannsynlig at finne en HVAC profesjonell som fikse og vedlikeholde stede enheten vil koste deg en brøkdel av kostnadene for å erstatte hele systemet.