Hvorfor lukter ovnen varm?

September 3

Ovnen din skal opprette varm luft å holde hjemmet i kaldt vær, ikke blåse en varm lukt i gjennom din oppvarming vents. Hvis du lukter en varm lukt kommer fra din ovn, er det en advarsel om at systemet krever vedlikehold.

Hot lukt

Hvis du oppdager en varm lukt kommer fra ovnen din, vil det komme til din oppmerksomhet på to måter. Du kan lukte varm olje eller røyk hver gang din ovn kjører, så lukten blåser inn i huset med varm luft. Med en olje-ovn, vil du lukter varme lukt når du står ved siden av enheten. Hvis du tar ingen handling, vil lukten få sterkere og smokier over tid.

Årsak

Årsaken til den varme lukten fra en olje-ovn er en tett oljefilter innsiden av enheten. Som avfall bygger inne filteret, henger olje også på det i stedet for gjennomreise. Rusk og olje varme opp som ovn kjøres, oppretter lukten av varm olje. Hvis nok rusk bygger opp, produserer den en røykfylt lukt når det blir varmt. En tett oljefilter oppstår når filteret ikke er rengjøres regelmessig. For mye luft i ovn systemet eller bruke skitten olje bidrar også til problemet. Hvis du har en gass ovn, oppstår varme lukt når enheten ned utkast. Hvis et tre gren lander på flue ventilen, kan ovnen ventilere riktig, sende en varm lukt ned i ditt hjem.

Løsninger

For å fikse en olje-ovn, fjerne tette filteret fra ovnen. Skyll den ren av olje og forsiktig børste vekk og kast alle partikler klamrer seg til den. Hvis filteret er bøyd eller bulkete, erstatte den med en ny. Bøyd filtre vil tette gjentatte ganger og varme lukten kommer tilbake. Sjekk din ovn for å være sikker på at den er full av olje. Hvis det er lite, kan du legge til mer ren olje for å redusere mengden luft i systemet. Hvis du ikke vil foreta dette vedlikeholdet selv, kan en HVAC vedlikehold profesjonelle gjøre det for deg. For en ned-utkastet gass ovn, har en profesjonell finne poenget med begrensning i ditt hjem flue, fjern og reparere den så enheten kan ventilere riktig.

Betraktninger

Unngå at varme lukten tilbake, sjekk og rengjør olje-ovn filter hvert fall før du kjører din varme. Sjekk det igjen halvveis gjennom vinteren og igjen når vinteren er over. Hvis du har en gass ovn, holde et øye på taket ditt, som falt grener er vanlige årsaker til røykrøret restriksjoner. For å kvitte seg med varme lukten i huset, småkoke et par kopper av eple cider eddik på komfyren i noen timer. Det deodorizes hjemme og luften, nøytralisere røyk eller fet lukt.