Hvorfor lukter badet mitt ovenpå på fuktigheten?

February 29

Hvorfor lukter badet mitt ovenpå på fuktigheten?

Fuktigheten kan være årsaken til mange interessante lukter på badet, ovenpå eller en første etasje. På grunn av liten størrelse, dårlig sirkulasjon og dempet belysning av de fleste bad trives mange muggsopp og bakterier det. I tillegg damp fra dusjen eller badekaret reiser også relativ luftfuktighet på badet. Legge til naturlig forekommende fuktighet som finnes i varme sesonger i mange områder forverrer bare problemet.

Lukt sensorer

Effekten av luftfuktighet på lukt sensorene i nesen får dem til å være mer følsomme. Dette gir ellers mild og ubetydelig lukt bli sterk og ubehagelig. Lukt allerede finnes på badet kan slå til en stor stinke på en spesielt fuktig dag.

Mold

Mold er vanlig i bad, og gir en muggen eller noen ganger sur lukt. Det kommer i mange forskjellige farger, og er vanlig på vegger og baseboards, i skap, rundt Baderom kamper og rundt toalettet. Hvis du lukter mugg, men kan ikke se den, kan det også være økende ut av syne i veggene.

Bakterier

Bakterier er alltid tilstede i bad, men du kan ikke lukter det til atmosfæren blir fuktig. Bakterier lever på huden og såpe oljer i badekar eller dusj og blomstrer rundt toalettet området og selv i vasken avløp. Stinkende avløp er ofte på grunn av biofilm buildups inne i rørene. Håndklær og bath svamper kan også "Sure," økende ubehagelig lukt-bakterier.

Kontrollere lukt

Hvis du bor i et hjem med air condition, kan kontrollere fuktighet på badet ikke være vanskelig. Avfuktere er også et nyttig verktøy for uttørking luften. Bruk badet fan hver gang du bruker dusjen eller badekaret for å suge fuktighet ut av luften. Åpne et vindu kan med en sprekk også fuktig luft et sted å unnslippe. God rengjøring praksis er også viktig når det gjelder å minimere kildene til lukt. Sprøyting en blanding av 1:1 blekemiddel og vann til å rense Baderom kamper og gulv desinfiserer og rids rommet av bakterier, og er også nyttig i mold hvor det vokser på fuger eller dusj gardiner. Men ikke bruk en blekemiddel blanding på veggene med mindre de er flislagt. Hvit eddik er også nyttige for å kontrollere gjenvekst av former, og bør sprayes på problemområder ved full styrke og venstre tørke.