Hvorfor Lima Bean Pods faller før de er moden?

March 19

Hvorfor Lima Bean Pods faller før de er moden?

Med sitt delikate smaken og buttery tekstur er lima bønner (Phaseolus lunatus) en stift avling i mange sommer hager. De krever en lang vekstsesongen og må være dyrket som ettårige de fleste steder, men de vil vokse som stauder i US Department of Agriculture anlegget hardførhet-soner 6 til 11. Lima bønner er masete om deres vekstforhold og kan svare på dårlige forhold ved å slippe sine pods. Mens frustrerende er pod slipp unødvendige.

Årsakene til Pod slipp

Den grunnleggende årsaken bak pod nedgang i lima bønner er stress, selv om kilden til stress kan variere. Både termisk og fuktighet stress ta en alvorlig toll på anleggene, forårsaker dem til å forlate frøproduksjon å spare energi. Overskuddsvarme, tørr jord eller veldig våt jord er vanlige årsaker til pod slipp. Selv om det er umulig å reversere pod slipp når det skjer, er det i stor grad forebygges i de fleste tilfeller hvis riktig kulturell praksis brukes.

Hydrat røttene

Riktig fuktighet er nøkkelen til vellykket voksende lima bønner, spesielt etter at de satt pods. For mye fuktighet i jorda vil skade anlegget og forårsake pod drop, så vil lite. Tomme vann ukentlig i sommermånedene er tilstrekkelig, selv om de kan ha nytte av ekstra vann i perioder med ekstrem varme eller tørke. Jord skal alltid være lov å tørke ut i den øverste 1/2-inch mellom Pottejorden å forebygge sykdom. Men hvis bladene begynner å vil. og jord føles tørr, vann dypt for å vanne bladverket.

Skjerme jord

Mulch er en av de mest verdifulle verktøyene for voksende lima bønner og hindre pod slipp. Det beskytter jord, bevare fuktighet og regulere jord temperaturen samtidig ugress i sjakk. Bruke en 2 - 3 tommers tykke lag mulch rundt foten av lima bønne anlegget å oppmuntre pod oppbevaring og sunn vekst. En organisk, biologisk nedbrytbart mulch som furu halm, kompost eller makulert bark er best, men svart plast dekker kan også brukes til lignende effekt.

Regulere temperaturen

Lima bønner oppsto i tropene, så de forlange moderat varme temperaturer i sommermånedene til angivelse pods. Overskuddsvarme kan imidlertid forårsake pods å slippe. Regulere temperaturen i sengen er nødvendig både for å oppmuntre en stor avkastning og for å bevare avkastningen når det setter. I perioder med varme, tørt, dekke lima bønne planter med en rad deksel lagd av 2 prosent skygge klut. Skjerme planter fra uttørkende vinder ved å plassere en espalier barriere eller potteplanter langs siden av sengen facing retning vinden, og holde plantene fuktig å hjelpe dem å takle når temperaturene.