Hvorfor lever Barnacles i tidevann bassenger?

October 4

Hvorfor lever Barnacles i tidevann bassenger?

Barnacles er blant de mest fantastiske organismene av tidevannssonen. Du kan finne dem dekorere skipet skrog, fjæra steiner, båten dokker og ofte tidevann bassenger samt. De er vanligvis plassert i spray eller splash sonen rundt tidevann bassenger langs steinete kysten, regionen tidevannssonen som er oversvømmet av svært høyt tidevann.

Larvestadiet

Barnacle Larvene er små skapninger som spre og føres hit og dit ved bølger og havstrømmer. De kan Ane når de kommer i kontakt med fin gynge overflater, imidlertid, og de kan også gjenkjenne voksen barnacles av samme art; så når de finner et egnet miljø eller et sted allerede er bebodd av andre RUR, de vil bosette seg der og stake deres krav. Larver spredning forklarer hvordan barnacles først avgjøre tidevann bassenger--Larvene er gjennomført det av tidevannet og bosette seg der fordi det er et gunstig miljø.

Forfall

Når Larvene avgjøre, sement de seg til rock og skjemaet en ryggskjoldet eller skall. Når du ser en barnacle i en tidevannet, er hva du faktisk ser på denne ryggskjold, som hjelper barnacle å unngå uttørking og beskytter det fra rovdyr. Dette skallet bidrar til å forklare hvorfor du finner barnacles i høy tidevannssonen--de tåler forhold som gjør denne samme sonen mer ugjestmilde for andre organismer og former for liv.

Miljø

Steinete tidevannssonen ser ut som et fiendtlig miljø, mennesker, og for mange organismer. Likevel, den har noen fordeler. For en nyte innbyggerne ganske rikelig tilgang på mat. Plankton er ofte vanlig her på grunn av en jevn tilførsel av næringsstoffer fra avrenning og rusk fra gang levende organismer er også rikelig. Barnacles er filter-forer; på høyvann filter de passerende plankton og annet rusk fra vannet. Livet i en tidevannet pool, deretter sikrer at de vil vanligvis ha tilgang til all maten de trenger.

Andre organismer

Til tross for robust skall er barnacles ikke uten rovdyr. Hunden kongesnegl og andre fryktede fiender kan lirke åpne den barnacle skall og sluke uheldige dyret innenfor. For å mate, må barnacles også være relativt nær andre barnacles; Selv om de har en usedvanlig lang penis, kan det bare komme så langt. Predasjon, tilgjengeligheten av nærliggende kamerater, og konkurranse med andre barnacles og organismer bidra til å bestemme hvor du finner barnacles rundt tidevann bassenger på en steinete kystlinje.