Hvorfor kalles grønne planter produsenter?

August 21

Hvorfor kalles grønne planter produsenter?

Men det ikke ser liker det, holde grønne planter og trær en svært travle timeplan. De er stadig på arbeid å lage sin egen mat bruker sollys, luft, næringsstoffer, jord og vann. Grønne planter kalles produsenter eller "autotrophs," på grunn av deres evne til å lage sin egen mat, men deres ansvar doesn & rsquo; t slutten der. Trær opprette energi og mat for livet syklus av alle levende vesener. Eksistensen av alt på jorden, avhenger av trærne muligheten til å lage mat og energi gjennom forarbeide kjent som photosynthesis.

Funksjon av trær

Jorden & rsquo; s innbyggere får energi fra solen og planter er produsentene gjør alt arbeidet å gjøre denne energiflyten. Når solen skinner på bladene av en plante, liten porene på undersiden av blad våren til handling. Disse porene, kalt stomata, er inngangen og utgangen for karbondioksid og oksygen opprettet fra sun & rsquo; s energi. Så snart stomata ta i karbondioksid, begynner bladet cellene å lage glukose (sukker) og andre karbohydrater. Karbohydrater er utgitt igjen som oksygen utganger gjennom stomata. Alle levende ting, inkludert trærne selv, bruke disse karbohydrater som drivstoff for energi de trenger for å eksistere og reprodusere.

Betydningen av sollys

Bladene absorbere sollyset gjennom organeller kalt chloroplasts. Disse chloroplasts er fulle av grønne saken kalt klorofyll, som gir bladene deres issmelting i vekstsesongen. Dette er hvor arbeidet foregår til å produsere energi til priser raskere enn mennesker kan forstå.

Funksjon av blad lag

Et blad er ikke så enkelt som det kan se ut. Det & rsquo; s en kompleks produksjon samling består av forskjellige lag som er nødvendig for å bistå i prosessen med fotosyntese. Ifølge forskningen til David E. Watson i Flying Turtle utforske, kan detaljert lagene beskrives i en oversikt over tre deler. Øverste og nederste lag av et blad er cuticle lag og epidermal celler. De fungerer som en hud som beskytter det midterste laget, når chloroplasts er opptatt å skape karbohydrater. Cuticle lag og epidermal cellene også hjelpe beholde fuktighet et blad må utføre fotosyntese. Det midterste laget av et blad inneholder mesophyll cellene, der chloroplasts er plassert. En enkelt mesophyll celle kan inneholde mer enn 50 chloroplasts, men som nevnt av Watson, det avhenger av alder, helse og en gitt treslag. Også plassert på det nederste laget av bladet er stomates, der karbondioksid kommer inn og oksygen avslutter.

Effekten av sollys på fotosyntese

I en forstand gå trær og planter for å sove om natten akkurat som resten av oss. Blader ta en pause fra fotosyntesen når deres stomata lukker natten. Stomata tett med hjelp av omkringliggende celler som regulerer frekvensen av transpirasjon (fuktighet utgivelse). Celler er turgid og hovne i løpet av dagen, som tillater stomata å ta i karbondioksid. Når lysnivået er betydelig redusert i løpet av natten, celler gå flaccid og stomata er lukket. Trær er klar til å starte syklusen av fotosyntese igjen ved daggry.

Tidsrammer/tidsplaner for produsenter

Trær lagre også karbohydrater for høst og vinter. Dette bremser timepris fotosyntesen, og behovet for konstant chloroplast reproduksjon. Denne redusert hastigheten på produksjonen avtar klorofyll i blader og forårsaker issmelting vike for rustikke nyanser av høst & rsquo; s palett. Våren begynner treet å gir seg mot vekst og reproduksjon fordi solen er mer intens i sommermånedene. Strenge planen produsere konstant flyt av life & rsquo; s energi igjennom fotosyntese er noe bare trær kan gjøre, som er den viktigste årsaken for det conservation anstrengelser på plass for å beskytte.