Hvorfor har noen planter bor lenger enn mennesker?

February 26

Hvorfor har noen planter bor lenger enn mennesker?

Den genetiske sammensetningen av en organisme styrer sin levetid. Noen planter lever lenger enn mennesker, fordi de har embryonale celler som har kapasitet for fortsatt vekst i hele sin levetid, og som kan forbli sovende i frø i hundrevis av år.

Statistikk

Individuelle bristlecone furutrær er datert ca 4600 år gammel. Den eldste mennesket som er registrert og godkjent (i skrivende stund) er for Pierre Joubert, som levde 113 år og 124 dager gammel.

Embryonale celler i planter

Planter inneholder embryonale celler i hele livet. Slike celler opphøre å eksistere ganske tidlig i livet av mennesker.

Anlegget Meristems

Disse embryonale celler er gruppert i vev kalt meristems. Det finnes to typer: cambium meristem, som genererer celler som tillater en plante økning i omkrets; og apikal meristems, ligger på tuppen av røtter og skudd, som tillater veksten i høyden.

Anlegget embryo

Embryonale celler i anlegget embryoer i frø kan være levedyktig i hundrevis av år.

Senescence

Utbredelsen av senescence forskjellige plante- og dyrearter. Noen plantearter, som frukttrær, viser en langsom nedgang, angir en langsom aldring rate.

Ny utvikling

I mars 30, 2010, utgaven av the Wall Street Journal, rapportert Shirley S. Wang at forskere har nå "udødeliggjort" menneskelige celler fra brystet, hud netthinnen og kolon, holde dem i live i kultur med tillegg av et enzym kalt telomerase.