Hvorfor har min tomatplante gule blader med brune flekker?

October 12

Hvorfor har min tomatplante gule blader med brune flekker?

Tomatplanter er populær blant hjem gartnere på grunn av sin enkle og lite vedlikehold. Disse plantene har en tendens til å gjøre godt med litt oppmerksomhet, unntatt når de utvikler et problem. En vanlig lidelse blant tomatplanter er gulfarging blader som utvikler brune flekker, vanligvis forårsaket av en soppinfeksjon.

Typer

De to vanligste sopp at forårsake misfarging eller wilt er verticillium og fusarium, ifølge University of Illinois.

Funksjonen

Når verticillium eller fusarium angripe tomatplanter, arbeider soppen seg opp anlegget til bladene. Fleste oppdager ikke infeksjonen til en plantens blad viser endringene fordi utgangspunktet anlegget virker friske.

Tidsramme

Ifølge Cornell Universitys landbrukshøgskole og biovitenskap, begge typer sopp kan leve sovende i jord i opptil 10 år og kan infisere alle tomatplanter som de kommer i kontakt.

Effekter

Verticillium vil eller fusarium wilt til slutt drepe plantene de infisere. Noen planter kan bære frukt som modner, men tomatene blir liten med dårlig smak, Cornell Universitys landbrukshøgskole og biovitenskap.

Forebygging/løsning

Når sopp ta tak, er den beste måten å unngå fremtidige infeksjoner å plante varianter av tomater som er resistente mot verticillium og fusarium. En tomatplante navn angir motstand hvis den etterfølges av V, F eller VFN.