Hvorfor har min godt vann lukt som klor?

September 1

Hvorfor har min godt vann lukt som klor?

Private godt eiere er vanligvis ansvarlig for å overvåke kvaliteten på sine egne godt vann. Mange grunner kan forklare hvorfor drikke vann fra din godt lukter klor, men all hovedsak bety en ting: vann er forurenset. Selv om vann har bare en svak "duft" av klor, råde alle familiemedlemmer stoppe drikkevann fra brønnen før det er testet og, om nødvendig, tømt, som inntak av høye nivåer av klor kan være farlig og potensielt dødelig.

Om

Den kraftige oksidanter klor og klorid finnes naturlig i grunnvann og dype akviferer, og konsentrasjon nivåer så lavt som 250 mg per liter - maksimal Environmental Protection Agency anbefaler for sikker forbruk - kan forårsake vann har det tydelig, skarp klor lukt og smak.

Bruk

Klor brukes vanligvis til å desinfisere vannet fra bakterier og andre organismer. Det kan legges til kommunale vannforsyninger og leech gjennom grunnvannet i private brønner eller kan være restene fra en tidligere desinfeksjon av brønnen av sjokk klorering, som klor blekemiddel er lagt til godt vann og deretter skylles. Det er de mest anbefalte og vanligvis den sikreste måten å behandle infeksjoner i brønner eller hindre forurensning etter bygging eller vedlikehold rundt brønnen. Imidlertid må brønner og rør grundig tømmes etter et sjokk-klorering skylle vekk overskytende klor.

Natrium og klorid

Natrium kan klorid også forurenser private brønner og føre til klor-lignende lukt eller smak. Natrium og klorid angi brønner gjennom som har kommet i kontakt med veien salt, kloakk, gjødsel og noen typer vann bløtgjøringsmiddel. Høye nivåer av natrium og klor er skadelig for rør og kan forårsake skade. De kan også forårsake intense intestinal ubehag hos mennesker og dyr eller være fatalt for planter og avlinger.

Prosessen

Avgjøre hvis godt vannet inneholder farlige nivåer av klor, klorid og natrium. Profesjonelle testere kan komme og utføre tester på vannet, kan du sende prøver av vannet Labs eller bruke hjem testing kits. Hvis du har store konsentrasjoner av disse eller andre kjemikalier, må du identifisere og løse kilden til forurensning før helt rødme din og avløp.