Hvorfor har jeg svart vann nedover min vedovn rør?

January 11

Hvorfor har jeg svart vann nedover min vedovn rør?

Når det regner, og du finner svart vann running på siden av vedovn pipe, er det en god sjanse for at et rør-delen ikke er plassert riktig, eller det er et hull eller tilgangspunkt mellom skorstein rør og komfyren pipe. Vannet er svart skyldes kreosot inne i røret, består av kondensert og komprimerte gasser fra ufullstendig tre forbrenning. Kreosot er også årsaken til skorstein brann.

Vedlikehold og inspeksjon

En vedovn krever årlig vedlikehold og inspeksjon, før vinteren begynner å sikre finnes ingen steder der regn kan få i. Dette inkluderer rengjøring ut vedovn rør med peis pensel festet til en utvidelse stangen fjerne kreosot buildup inni komfyren pipe og peis. Dette reduserer sjansene for en skorstein brann eller svart tar kjører ned tre ovn pipe. Kreosot kan slå flytende når tre Komfyr varmer og lekkasje gjennom røret delene som utgjør også en tarlike substans. Leie en skorstein pensel fra en lokal Bilutleie center eller ansette en profesjonell å sikre at komfyren pipe er gratis kreosot før bruke tre komfyr årlig.

Høy temperatur Caulk

Svart vann kan også forårsakes av kondens mellom skorstein rør og ovn pipe, som kan lekke ned på røret nedenfor etter blanding med kreosot. Bruk høy temperatur caulk for å forsegle rundt skorsteinen krage området på taket. Fordi caulk utvides og kontrakter med været, kan tetningslister sprekke etter et enkelt år bruk og krever resealing. Kontroller alle områdene rundt skorsteinen er beskyttet av tilstrekkelig drivning.

Chimney Cap

Chimney caps er del av en vedovn installasjon. De tjener to formål: å holde regnvann fra å komme inn i komfyren pipe og hindre fugler og ekorn fra bygge reir skorsteinen. Hvis en skorstein cap kommer ut eller vipper, slik at regnvann inne i Pipa, kan vann og kreosot lekke gjennom en av delene av komfyren pipe i interiøret i hjemmet ditt. Korrigere dette ved å sikre skorstein cap eller erstatte den med en kraftigere.

Hull og ledd

Før vintersesongen, bør du undersøke skorstein røret for rustne ut områder eller hull. Du må erstatte disse delene som dette er hvor regnvann eller kondens kan få inn i røret. Tunge vinterstormene med regn og vind kan noen ganger føre vannet lekker. men hvis det er en konsistent problem, det er et tilgangspunkt som må tettes. Bruk vedovn sement eller høy temperatur caulk for å forsegle av disse områdene.