Hvorfor gjøre fioler endre farge?

February 16

Hvorfor gjøre fioler endre farge?

Som navnet antyder, er fioler kjent for sine karakteristiske lilla blomster. Liten, uregelmessig formet blomstene er laget av fem petals merket med mørk årer og små skjegg sentralt blomster. Blomstrer komme hver vår, legger fargen og duft til hagen for uker på slutten. Men fra tid til annen, vil en lilla fiolett produsere lavendel, hvit, rosa, blå, aprikos eller gule blomster. Denne endringen i farge kan være forårsaket av mange ting, fra en endring i miljøet til gamle til genetikk.

Blomst pigmenter

Fargen på en gitt blomst er skapt av forbindelsene i kronbladene. Klassisk fioler inneholder en blanding av rødt og blått anthocyanidins; disse plante pigmenter gjenspeiler visse typer lys, noe som resulterer i oppfatningen av en ren fiolett farge. Relative antall disse pigmentene kan påvirkes av en rekke ting. For eksempel over-vanning fioler kan fortynnes pigment og resultatet kronbladene kan slå fra fiolett til lavendel.

Genetikk

Når spre fioler er det ikke uvanlig for avkom å produsere blomster av en annen stil eller farge enn overordnede anlegget. Dette er resultatet av hybridisering. Når to planter er krysset, er resultatet en plante som viser trekk felles for begge opprinnelige planter; men når hybrid anlegget gjengir, kan avkommet vise egenskaper av hybrid eller plantene som ble brukt i etableringen. For eksempel når en hvit violet er krysset med en mørk lilla, er resultatet en plante med lys lavendel blomster. Når lavendel anlegget gjengir, blomster fra dens avkom være lavendel, lilla eller hvitt.

Jord pH

PH i jordsmonnet er et mål på sine Surhet; lavere pH, de mer Sure jordsmonnet. Mens noen jord har en naturlig lav pH, er de fleste jord nøytrale eller bare litt surt. Men pleier vanlige endringer som mulch, kompost, gjødsel og kaffegrut å være surt. Innlemme disse forbindelser i jorda kan resultere i en midlertidig endring i pH som kan endre anthocyanidins, forårsaker blomsterblad endre farge.

Alder

Som fioler eldre, visne deres kronblad naturlig. Som mange blomster, er fargen på violet ment å trekke pollinators. Når pollinering prosessen er fullført, begynner levende blomstrer å miste sin farge. Dette er naturens måte å fortelle potensielle pollinators ikke å kaste bort sin tid som deres tilstedeværelse er ikke lenger nødvendig.