Hvorfor går meg røykvarsler når jeg dusj?

August 17

Hvorfor går meg røykvarsler når jeg dusj?

Røykvarslere advarsel brann ved å avgi en høy alarmen når røyken området gjenkjenning av enheten. Disse enhetene redde liv, som vist av det faktum at 62 prosent av dødelig brann i boliger skjedde i hjem uten detektorer, ifølge U. S. brann administrasjonen. Men alarmer er ikke idiotsikker. Alarmer bli noen ganger utløst av matlaging røyk eller noe harmløs, som fuktighet fra en dusj, som ikke indikerer brann.

Funksjonen

Røykvarslere funksjon i én av to måter med et fotoelektriske øye eller en kupé som inneholder en liten mengde radioaktivt materiale til følelse røyk. Røyken enten avbryter lysstrålen i en fotoelektriske detektor eller avbryter den elektriske strømmen i ionisering modeller.

Fuktighet

Tykk fuktighet kan etterligne røyk og satte en detektor. Varme dusjer generere fuktighet skyer, som kan utløse røykvarslere montert i nærheten bad. Tykke luften inn i gjenkjenning kammer og avbryter lysstråle eller nåværende like røyken ville gjøre. Detektoren kan fortelle forskjellen mellom røyk og fuktighet, så dens alarmen. Komponenten fra fuktighet eksponering kan også angi alarmen, Wake County brann Marshall's Office.

Forebygging

Ikke Monter røykvarslere nær bad å forhindre fuktighet-relaterte falske alarmer. Plass enhetene i områder der branner er mest sannsynlig å starte. For eksempel droppet sigaretter kunne fange møbler i brann i oppholdsrom, og fotoelektriske modeller er gode på å oppdage ulmende brann, så montere dem i stuer og familierom. Ionization enheter reagere raskt på Lynrask branner, så sette dem i kjøkken, som har antennelseskilder som ovner og andre apparater og verktøyet rom der du lagrer flammables. Fuktighet bør ikke utgjør et problem i noen av disse rommene.

Betraktninger

Røykvarslere som ikke ble utløst av dusjing i mange år kan plutselig starte går ut fra fuktighet. Disse falske alarmer skje fordi noen modeller får mer følsom som de alder. Erstatte røykvarsleren hvis det er eldre og starter reagerer dusjer. Erstatte noen alarmer i hjemmet som er over 10 år, selv om de synes å fungere, fordi røykvarslere har en begrenset levetid.

Advarsel

Aldri ta batteriet ut av en røykvarsler montert nær bad hvis det holder går med falske alarmer når du dusjen. Flytt detektoren til et mer passende. Du gjøre enheten ubrukelig uten batteri, forlater du ubeskyttet hvis en brann bryter ut.