Hvorfor fjerne Suckers på tomatplanter

August 26

Hvorfor fjerne Suckers på tomatplanter

Horticulturists anbefaler at tomatplanter beskjæres regelmessig, og fjerne suckers er en praksis som har vist seg gunstige for både kommersielle og hjem gartnere. Beskjæring er ikke passende for alle tomat varianter. Og om du fjerner sugekoppene eller la dem utvikle seg fritt, tomatene vil fortsatt produsere frukt.

Fordeler eller beskjæring

Beskjæring avslører mer går til lys og luft, som skaper en sterkere og sunnere, mer produktiv anlegget. Produktivitet oversetter, men ikke mer tomater. Beskjæring reduserer antallet, men fruktene som produseres er mye større. "Fine hagearbeid" magazine's Frank Ferrandino, "A beskjæres og staket anlegget vil produsere større frukt to til tre uker tidligere enn en nedbrutt." Han sier at når alle bladene på en tomatplante har tilgang til sollys, de produserer mer sukker. Det sukkeret går til å gjøre frukt, siden det er færre blader å konkurrere om den. I tillegg fordi blader på en beskjæres anlegg blir utsatt for både sol og luft, de tørker ut mer raskt og er mindre utsatt for bakterier og sopp sykdommer.

Tomat varianter som ikke nytte beskjæring

Ikke alle tomat varianter svarer godt til beskjæring. Determinate tomater, buskete variasjonen som forblir små, blomst over en kortere periode. De produserer allerede færre tomater, så beskjæring ville være mot sin hensikt. Semi bestemmer tomater må ha et par suckers fjernet, men verken pågående eller energisk beskjæring er nødvendig. Den ubestemmelige varianter som fortsetter å vokse til de stoppes av kaldt vær gjøre nytte av vanlige beskjæring.

Når du skal fjerne Suckers

Amme, den side-skudd som vokser i av crotches mellom bladene og den største stammen, først vises nederst på anlegget og fortsette danner oppover som tomat vokser. Tomater skal nå minst en fot høy før deres første beskjæring. Etter at bør sugekoppene fjernes hver en til to uker. Ingen suckers bør forbli under den første sektorgruppen i frukt. Det er alltid best å omgå tomater når de er tørre å redusere spredningen av sykdommen.

To metoder for å fjerne Suckers

Du kan fjerne hele grønnskolling på bunnen eller bare klemme ut spissen av hver sucker, forlate en eller to bladene på basen. Sistnevnte er nyttig når beskjæring har fått fra deg og suckers har blitt for stor til å ta av uten å skade anlegget. Det er best, men for å bo på beskjæring av festing av sucker når det er mer enn 3-4 inches lang. Hvis du gjør beskjæring din om morgenen før planter bli slapp fra varmen, sugekoppene bør hektes av rent og resulterende såret vil leges raskt.