Hvorfor får jeg luften fresende i min vannrør?

October 25

Hvorfor får jeg luften fresende i min vannrør?

Foruten å være irriterende å lytte til, er fresende lydene fra vannrør tegn på vannlekkasje. Finne plasseringen av lyden og reparere rørene som nødvendig for å unngå rødme hva kunne tusenvis av gallons av vann nedstrøms.

Fresende støy definisjon

Vannrør som gjør en susing eller whoosh lyd er tegn på vannlekkasje. Lytter etter slike lyder er den beste måten å avgjøre hvis rør lekker. Den fresende kan høres konstant statisk støy og er den eneste typen lyden du hører når du arbeider med rør med 30 psi eller høyere vanntrykk. Andre vann lekkasje lyder, for eksempel sprut, slo, dunking eller klirrende, kan følge fresende og whooshing lyder avhengig av pipe materiale og andre faktorer, men de ikke er vanligvis så høyt.

Grunner for fresende

Mange faktorer påvirker fresende og andre lyder av lekker vannrør, som vanntrykket i et rør. Andre faktorer er typen pipe materiale brukes. For eksempel metallrør, som de laget av jern, stål eller kobber, alle opprette høyere, høyere frekvens lyder enn rør laget av PVC eller asbest. Rør diameter er en annen vurdering fordi mindre rør resultere i høyere lyder enn større rør. Hva slags jord brukte rør og hvor godt det komprimeres er også faktorer. Sandy og svært løs jord overfører lyd også, spesielt hvis over nylig begravet rørledninger. Høy fuktighet jord, som de i sumper, overføre lyden dårlig. Hard, komprimerte jord overfører lyd best.Om røret er begravd under gress, er asfalt, løst smuss eller betongplaten den siste faktoren. Gress og skitt funksjonen overflaten variasjoner som gjør lydoverføring vanskelig, mens betong og asfalt gir lyd som appellerer godt overflater.

Isolerer den fresende

Isolerer hvesende reparasjon krever å finne plasseringen av rørene på gaten med en pipe og kabel locator og deretter markere posisjonen. Lyden er generelt mest bråkete i rørene mellom ventil eller hydrant. Det er den nest høyeste delen av linjen du må merke, men. Bruke bakken mikrofon for å finne dette stedet akkurat. Ansette en profesjonell å fastsette eller erstatte rørene hvis nødvendig.

Lekkasjen fakta og Tips

Det er viktig å fastsette vannlekkasje for vann bevaring formål. For eksempel lekkasjer en 1/8-tommers hull i et 40 psi metall pipe 2500 gallons av vann i døgnet. Lekker toalett kan bruke som 90.000 gallons av vann i en måned. Se etter lekkasjer ved å være oppmerksom på tegn og symptomer lekk, og vikle utsatt rør i kaldt vær å unngå brudd. Sjekk din synker for drypper og toalettene lekkasjer, og erstatt gamle apparater behov med energieffektive modeller.