Hvorfor er trær gnisse & vridd?

June 12

Ofte, når trær blir gnisse og vridd, reagerer de på utfordringer frembragt av deres alder eller miljøer der de vokser. Reagere og tilpasse seg deres omgivelser ved healing arr produsert ved deres vekstforhold og danner tøff eksteriør for å hjelpe dem fortsette liv i møte med utfordringene. Disse tilpasningene produsere noen ganger contorted eller uvanlig vekst.

Alder

Trær som nå alder ofte vises knudrete og vridd svar på de mange år med utfordringene i deres miljø. Gjennom årene av sitt liv kan det ha oppstått miljøendringer, brann, stormer, flom og alle tilsikta utfordringer fra naturen. For å overleve, danner treet en tykk, tykke koffert som sikkert har tøffe arr skade det hadde opplevd gjennom årene. Det var også trolig vokse i en mer spiral mønster, siden dette er til treets fordel. Spiral stabiliserer treet og forårsaker det å være mindre sannsynlig å spenne eller pause, og det også distribuerer vann og næringsstoffer jevnere til kalesjen.

Vind

Når nye skudd begynner å vokse til en sterk vind, er de ofte bare blåst av. Hvis de er heldige, de overleve og vri mot uforstyrret treet. Barken kan også bli skadet av konstant vind og treet prøver å reparere seg selv ved å danne vrient skorper. Barken på vindfulle side kan vokse saktere enn på siden uforstyrret, opprette en ubalanse. Noen ganger vises treet bare ensidig vil alle løvverk vokser til side. Disse faktorene kan resultere i en vridd og vrient treet som har utseendet på en naturlig bonsai.

Sykdom eller skader

Noen ganger vil du se et gammelt tre og innse det bor på praktisk talt bare bark, siden ved treet har råtnet ut. Dette skjer som følge av sopp, og ofte når et tre har nådd en veldig gammel alder det er tregere å reagere på det fungal angrepet og kan lider større skade enn en yngre treet kan. Trær kan også bli skadet av storm, brann eller andre miljøfaktorer, og miste bark eller grener, noe som gjør dem se vrient og også åpne dem for soppinfeksjoner. Alle eller noen av disse forholdene kan forårsake et tre å prøve å skorpe over skader, og over tid disse trærne vises vrient og vridd.

Miljø

I områder med ekstreme kulde eller varme kompensere trær ofte ved å bli mer knebøy og vridd. Det er til treets fordel å bo nær bakken fordi avstanden mellom vann og næringsstoffer er redusert, og treet har en bedre sjanse for å overleve. Røttene er også i stand til mate treet jevnere når treet er vridd. Sammen med det, kan treets grener ha være brutt forkrøplet av snø eller skåldet av varme. Som treet prøver å reparere seg selv, vil det danne tøff skorper, fjell og ujevnt bark. Et tre store alder i disse vilkårene kan derfor vises vrient og vridd, og ofte relativt kort.