Hvorfor er salat i min hage så Bitter?

December 6

Hvorfor er salat i min hage så Bitter?

Salat kan være en utfordrende beskjære for hjem gartnere å vokse vellykket. Frøene krever varm jord til å spire, men salat foretrekker kjølig vær som den vokser. Temperaturer mellom 60 og 70 grader Fahrenheit er optimal. Hvis din salat er ikke klar for innhøsting før temperaturen overskrider 70 grader, vil planter sette sin energi til å produsere frø, en prosess som ofte fører til bitter-smaker blader.

Historie

Salaten vi kjenner i dag ble avledet fra en svært bitter Luke kalles stikkende salat (Lactuca serriola). Romerne oppdaget at økende stikkende salat i mørket for en kort tid før innhøsting redusert bitterhet. Videre eksperimentering førte til varianter med nesten ingen bitterhet og fravær av spines; ble de forløpere for vår moderne salat varianter.

Kilde av bitterhet

Det latinske navnet for salat er Lactuca sativa. Begrepet "Lactuca" kommer fra "lac," roten av det latinske ordet for melk. Begrepet "salat" stammer fra "laitue," det franske ordet for melk. Melk som begge vilkår refererer er latex, en melkeaktig juice som salat produserer som den modnes. Bitterhet i latex er en gruppe av organiske forbindelser som kalles sesquiterpene lactones.

Selv om tidlig avlsprogram redusert nivåer av de bitre lactones, har gjeldende avl mål fokusert på å lage salat som motstå virus og sykdommer. Målet oppnås ved å innlemme motstandsdyktig gener fra enkelte arter av Lactuca. Dessverre med sykdomsresistens har de genene høye nivåer av bitter sesquiterpene lactones. Som et resultat, er noen av de ny-og-bedre kultivarene enda mer sannsynlig å slå bitter når de modne når været er varmt.

Varme og dag lengde følsomhet

Salat inkluderer løsblad, romaine (Cos), crisphead, stem (asparges salat) og butterhead. Butterheads, som inkluderer Boston og bibb salat, er blant de mest sensitive når det gjelder varmt vær. Løsblad varianter vokser raskt, noe som gjør det lett å vokse en eller to avlinger under kjøligere vær, og visse kultivarer som Oak Leaf og røde seil er varmebestandig. Mens varmebestandig varierer, er de fleste salat også følsom for dag lengde, noe som gjør dem sannsynlig å bolt (gå til: blomst) mot slutten av våren.

Rekkefølge plante

For å unngå å utsette salat til sommervarmen, gjør etterfølgende plantings hver 10 til 14 dager i løpet av våren og forsøke å sår siste frø en måned før begynnelsen av varmt vær. Gjenoppta rekkefølge plantings på sensommeren for faller salat. Fordi frø for høsten avlinger må spire i varme forhold, skaffe skyggen av interplanting salat blant høyere planter, for eksempel tomater eller pole bønner. Varme-tolerant løsblad salat varianter er bedre egnet til sommeren vokse enn de andre, opphold søt lenger.

Redusere bitterhet A7fter Harvest

Hvis du oppdager etter innhøsting at din salat er bitter, alt er ikke tapt. Bitterhet kan reduseres, og muligens eliminert - ved vask bladene og plassere dem i kjøleskapet i en eller to dager.