Hvorfor er pepperspray forbudt i Storbritannia?

December 28

Hvorfor er pepperspray forbudt i Storbritannia?

Pepperspray er et våpen av capsaicin, ingrediensen som gjør chilipepper varme. Hvis du har noen gang gned øynene etter hakke en jalapeno, vet du hvor smertefull capsaicin kan være direkte hudkontakt. Lovligheten av pepper spray eierskap av privatpersoner varierer fra land til land.

Pepperspray

Pepperspray er en flytende form av svært konsentrert capsaicin brukes til å uskadeliggjøre en person. Scoville heat enheten, vitenskapelige målestokk å måle spiciness av mat, gi jalapeno pepper 2500 til 8000 Scoville heat enheter, mens ren capsaicin brukes for pepper spray priser på 15,000,000 Scoville enheter. Pepperspray regnes som en ikke-dødelige våpen siden det kan uskadeliggjøre en person uten truer hans helse eller livet.

UK lov

Pepperspray ble forbudt i Storbritannia som en del av den skytevåpen handle 1968, som forbyr besittelse av noen privat borger av "våpen uansett beskrivelse designet eller tilpasset til utslipp av skadelige væske, gass eller andre ting," Hvis den borgeren gis et gitt av regjeringen sertifikat som fritar dem lovlig fra akt. Den samme loven forbyr også de fleste andre skytevåpen og våpen, og også forbyr import av pepperspray i Storbritannia.

Mulig unntak

Det eneste unntaket under loven er hvis regjeringen gir et sertifikat som gir en statsborger rett til egen pepperspray ustraffet. En rask Internett-søk "pepper spray i Storbritannia" bringer opp mange nettsteder som lover at deres produkter er "lovlig å kjøpe" og "UK juridisk", men som det står, loven gir ingen unntak for alle typer pepperspray.

Betraktninger

Som andre stykke lovgivning, spørsmålet om hvorfor skytevåpen handle 1968 ble gjennomført og hvorfor det inkludert pepperspray er kompleks. Ifølge det britiske parlamentet, "[t] Han underliggende formålet med skytevåpen lovgivning har generelt vært kontroll og alle rifler, pistoler og pistoler som kan brukes til kriminelle eller samfunnsnedbrytende formål, samtidig erkjenne at enkeltpersoner kan eier og bruker skytevåpen for lovlige formål." Men lovens definisjon av "våpen" inkluderer også imitasjon skytevåpen, rakettkastere og pepperspray, elementer som tradisjonelt ville bli sett på som skytevåpen.