Hvorfor er min tomat planter gul?

January 13

Hvorfor er min tomat planter gul?

Tomater er mest populære avling for hjem gartnere, ifølge University of Missouri. Gartnere lykke denne frukten for sine mange kulinariske bruker. I tillegg kan tomatplanter dyrkes i containere, i bakken eller hengende kurver. Dessverre er gullig planter grunn til bekymring fordi de angir at tomatplante er usunn. Usunn tomatplanter kan føre til dårlig tomat produksjon eller død.

Virus eller ugressmiddel

Agurk mosaikk virus forårsaker gulfarging i tomatplanter. Til slutt vil plantene produsere buskete og forkrøplet vekst etter entreprenørselskap viruset. Dette viruset faktisk starter i frø og *.mht som anlegget modnes. Dessverre viser dette viruset de samme symptomene som en plante som er blitt skadet av ugressmiddel. En av de få måtene å fortelle om det er virus eller resultatet av en herbicid programmet er å ha en prøve testet på et laboratorium. Hvis ingen bevis for herbicid kommer opp i resultatene, må du fjerne anlegget fra hagen.

Sykdommer

Flere sykdommer kan infisere tomatplanter og føre til gulfarging, inkludert tidlig blight, alternaria canker og pulveraktig mugg. De fleste bakterier og sopp sykdommer spres gjennom vind eller pruning verktøy med rester fra en infisert plante. Varme og fuktige forholdene forårsaker disse sykdommene å spre. Vanligvis hjelper beskjæring syke områder av anlegget og bruke en soppdreper kontrollere sykdommen inne din gårdsplass. For å forhindre fremtidige sykdommer dukker opp i gården, er det viktig å vanne tomatplanter tidlig på dagen slik at vannet fordamper. Vått løv forverre problemer.

Spider Mites

Spider mites er en felles fiende av tomatplanter. Gartnere har problemer med å se disse tannish mites uten å bruke et forstørrelsesglass, men du vil merke små gule flekker på anlegget forårsaket av insekt. I tillegg kan du også se webområder som er opprettet i bladverket eller på stammer av anlegget. Det er viktig å fjerne disse mites med hard spray fra hagearbeid slangen. Hvis vannet ikke vaske det spider mites, kan du bruke en insecticidal såpe for å drepe disse insekter.

Sunscald

Sunscald eller sol-brent frukt oppstår når anlegget er utsatt for mye sol. Sunscald skjer ofte når en gartner har sterkt beskåret av bladene på planten. Hvis anlegget har måttet beskjæres tungt, er det viktig å grave opp anlegget og transplantasjon det til en shadier plassering. Du kan også plassere anlegget i en gryte fylt med potting jord og holde den under et tre med dappled skygge.