Hvorfor er min tomat planter gul & dø?

October 2

Hvorfor er min tomat planter gul & dø?

Tilsynelatende rart er årsakene bak gulnede tomatplanter, spesielt hvis du har ingen kunnskap om tomater. Hva vi er bare usikker er at det er et tegn på at det kan være på randen av døden. Det er noen vanlige årsaker til tomatplanter å gulne.

Underernæring

Alle levende ting trenger rikelig med næringsstoffer og vann for overlevelse og vekst. Blant de vanligste næringssalter manglene i tomater er mangel på jernoksid. Når du merker tomat bladene starte gult i deres vekst sentre, er det nitrogen-relaterte. Hvis problemet er jern-relaterte, blir det hvite flekker på bladene og stammer delene. Nye skudd kan ikke vokse og dø raskt i alvorlig jernmangel.

Curly Top Virus

Curly top viruset overføres fra bete leafhoppers til tomatplanter og påvirker tomatplanter ved å spise bort sin næring. Dette anlegget viruset er vanlig i Mexico, deler av Canada og vestlige USA Tomat blader starten til gul med sine årer snu lilla først. Deretter vises bladene krøllete og vridd. Fruktene produsert av infiserte anlegget er umodne, som du kan se dem rynket og tørr. Snart anlegget stopper voksing og dør deretter.

Psyllids

Dette hopper anlegget lus som spiser tomat fruktene og blader for mat. Regnes som skadedyr, de ødelegge strukturen av anlegget og gjøre sin gir ikke spiselig. Når du ser på årer av bladene, vil du se noen forvrengning og en lilla misfarging i dem. Stilkene er zigzagging, som indikerer at det har blitt spist av psyllids. Sjekk bladene nederst for tilstedeværelse av lus.

Andre årsaker

Underernæring, curly top virus og psyllids er blant de vanligste årsakene til gulfarging av tomat permisjon. Andre årsaker er wilting eller visne, skadedyr som loppe biller og tomat hookworms, ekstreme temperaturer og blad glohet. Mangler fra andre næringsstoffer kalsium, kobber, mangan, fosfor og sink, kan også være opprinnelsen til anleggene sykdom. Råtten røtter er også en årsak til tomat blader å gulne fordi anlegget vil være i stand til å absorbere næringsstoffer og vann fra jorden.

Administrere syk tomater

Behandle onde tomater basert på hva som forårsaket tomatplanter å bli gul. I jernmangel, kan du for eksempel bruke en flytende jern blanding må vannet rundt anlegget. Nitrogen-relaterte misfarging kan behandles ved å legge til minst 3 lbs. slow-release gjødsel før planting tomater. Dette kan sprinkled annenhver uke når plantene begynner å bære frukter. Plassere plantene på et skyggefullt sted hindrer rødbeter bor på dem som de foretrekker solfylte steder. Sprøyting insektmidler og nettoført bur kan brukes for å opprettholde for plantene.