Hvorfor er min dusj Mat blir oransje?

March 28

Hvis du sammenlagt tid brukt i hver dusj du noensinne har tatt ville det trolig legge opp til litt mer enn et år av livet ditt. Det er mange dusjing. Siden du bruker mye tid på å få rene, bør området der du gjør din personlige rengjøring også holde ren. Hvis du ser en oransje flekker begynner å vises på din dusj matte, vet at flere problemer kan forårsake misfarging, og tiltak er viktig å unngå ytterligere flekker eller alvorlige helsemessige problemer.

Bakterier

Den mest sannsynlige skyldige bak din farget dusj mat er en bakterier som kalles Serratia marcescens. Denne bakterien er ganske vanlig i miljøet og er ikke skadelig, men er vanskelig å bli kvitt. Serratia elsker fuktighet og vil trives i områder der det er mye av stående vann eller fukt kan være lett fanget (som under en matte.) Hvis du mistenker at bakterier er årsaken, blekemiddel mat med en 50/50 blanding av blekemiddel og vann. Hvis matten stoff, kan du kjøre det gjennom vaskemaskinen; men hvis det er vinyl, plast eller en annen syntetiske kilde, må du bruke flytende blekemiddel (helst med en sprayflaske) og skyll etter fem minutter. Uansett tørr mat grundig etter bleking, og prøve å holde det så tørr som mulig.

Kobber i vann

Hvis oransje flekken er nærmere rød farge, kan du har et problem med kobber i vann. Selv om kilden til flekken vil sannsynligvis aldri gå bort, er det relativt lett å behandle kobber flekker. Bruke en mineral flekken rengjøringsmiddel (f.eks CLR, eller et sammenlignbart produkt), og følg instruksjonene for å fjerne flekken. Avhengig av konsentrasjonen av kobber i vann må du gjenta prosessen alt fra ukentlig månedlig. Om kobber flekken ikke er skadelig, det er ganske skjemmende og kan ødelegge din mat hvis du ikke er forsiktig.

Hva ikke å gjøre

Hvis du ser en oransje flekker på din bathmat, er det flere ting du definitivt bør ikke under noen omstendigheter. Viktigst, gjennombløt ikke din bathmat; Uansett årsak eller alvorlighetsgraden av flekken, soaking matten i vann vil bare forverre problemet, og du vil sannsynligvis skade din mat repareres. En annen viktig ting ikke å gjøre er å flytte matten. Flytte til et nytt område vil bare spre oransje flekken og, hvis du har grouted fliser eller vinylbelegg, de også kunne bli farget av mat.

Når du skal kaste Mat

Dessverre, hvis du lar oransje flekken bygge opp for mye, din mat kan ikke være salvageable. Hvis du ser at kantene på matten din eroding, oransje flekken sprer (aften etter rensning) eller fargen på flekken er endret, bør du kaste mat og umiddelbart sterilisere området der mat var før du kjøper en erstatning. Alle disse tegn kan angi sterk bakteriell koloniene eller ekstrem mineral korrosjon, begge ikke kan stoppes med enkel rengjøring.