Hvorfor er min asparges plante ikke produserer noen asparges?

May 10

Hvorfor er min asparges plante ikke produserer noen asparges?

Asparges produserer spiselig grønne spears ofte hatt frisk i våren og sommeren månedene. Når riktig plantet og dyrket, kan en asparges seng gi rikelig avlinger for 20 år eller mer. Men noen ganger asparges du plante produserer svært få spears eller klarer ikke å produsere noen spears hele. Det er flere grunner til at dette skjer, alle er forebygges og noen som kan repareres.

Alder

Asparges kan dyrkes fra frø, men er ofte lettere å kultivere fra transplantasjoner. Transplantert asparges innebærer plante en ett år gamle "crown" fra en gang asparges plante. Røttene krone er plantet i forberedt jord og lov til å vokse. Hvis du plante kronene i jord som er for kaldt - under 50 grader F - mislykkes de å trives. Hvis du har plantet din kroner riktig, innen to uker, vil de begynne å produsere fersk asparges spears. Men hvis de transplanterte kronene er eldre enn ett år, er sine røtter også utviklet og delikat å overleve transplantasjon. Gamle, store kroner produserer ofte ikke noen spears når de er transplanted inn i en hage.

Feil klimaet eller miljø

Asparges er kresen når det gjelder voksende miljøet. Den svikter ofte å trives og produsere spears i dem klima som er veldig fuktig og varme er uegnet for asparges. Mangelen på tilstrekkelig sollys stunts asparges vekst, forårsaker det å produsere små mengder eller ingen i det hele tatt. Det ideelle miljøet for asparges er en full sol, temperert klima med lys, sandholdig jord. Vann regelmessig, men unngå over-vanning, som hindrer spyd produksjon.

Sykdom

Asparges kan være utsatt for bakteriell, virus og sopp sykdom. Disse sykdommene påvirker ulike deler av anlegget fra røttene til kroner til spears selv. Sykdom ofte hindrer enhver produksjon av spears eller kan selv årsak unge spears å dø eller hul før de har en sjanse til fullt utviklet. Forebygge sykdom ved å plante kronene minst 12 inches fra hverandre for å gi rom for luftsirkulasjon som planter dyrket. Vanne plantene godt før mørk å redusere risikoen for fungal sykdommen vekst. Behandle planter regelmessig med en soppdreper, anti-bakteriell og anti-viral behandling anbefales av en hage ekspert eller extension agent.

Ugress og skadedyr

Ugress og skadedyr som insekter eller liten dyrene kan alle skade planter, asparges. Ugress som kan vokse rundt asparges vil kvele ut roten systemer for plantene og stjele næring fra de transplanterte kronene, stanse spyd produksjon. Insekter og små dyr kan mate på planter, forebygge spears fra forming eller stjele nye spears som de begynner å vokse. Beskytte hagen fra weeds av mulching det tungt. Bruke insektmidler merket trygt for asparges planter å eliminere insekt skadedyr fra hagen din. Til slutt Legg gjerde eller fugl netting for å holde små dyr fra asparges planter.

Umodenhet

En umoden eller unge, avling av asparges kan ikke produsere så stor en høst som en eldre, moden avling. Når år gamle kroner har blitt transplantert og begynner å vokse, høste minimal (over om fire uker) det første året. Øke din innhøstingen av en uke hver av de følgende årene. Dette gjør asparges planter å utvikle sterke rotsystem og forberede seg til å opprette en større avling året etter. Slik at plantene dine til å utvikle sakte produserer store, overflod asparges avlinger over tid.