Hvorfor er kronbladene på en blomst viktig?

October 24

Hvorfor er kronbladene på en blomst viktig?

Alle deler av en blomst spille viktige roller, ikke bare i sin utvikling, men også i å sikre sin egen rolle i verden av planter og dyr. Fra røttene til kronbladene bidrar hver del til blomstrende anlegget overlevelse og dens utbredelse blant andre arter. En blomst kronblad har verdi utover å være bare bakgrunn.

Deler av en blomst

Alle blomster, enten på lav vekst planter, busker eller trær, består av fire grunnleggende deler som er atskilt fra resten av anlegget: sepal, kronblad, stamen og pistil. Blomsten gir holderen som inneholder alle anlegget Reproduktivt eller seksuell, organer.

Hvor og hvorfor

Stamen og pistil er i midten av blomsten, kronblad og kronblader danne sin base. Kronblader er den leaflike grønne delen der kronblader til slutt komme. Den sepal rolle er å gi beskyttelse til blomsten under spirende stadium av utviklingen. Det er vanligvis det samme antallet kronbladene på en blomst som kronblader. Som gruppe kalles kronbladene corolla.

Petal makt

Som kronblader ligge kronbladene på en blomst vanligvis flatt når det blomstret fullt. Hva gjør noen blomster så fantastisk er hvordan kronbladene oppfører seg under denne prosessen, som i tilfelle av tulipaner, som skjønnhet ligger i cuplike egenskaper. Tulipaner er bare blomsterblad på vei til åpning fullt, som roser, peoner og mange andre blomster.

Loven om tiltrekning

Mennesker er ikke de eneste lokket til en blomst for sin skjønnhet. Biologiske Hovedfunksjonen til en blomst kronblad er å tiltrekke seg andre levende vesener som hjelpe med pollinering, garanterer anlegget overlevelse. Disse inkluderer bier, sommerfugler, fugler og selv flaggermus, som er alle tiltrukket av en fargerik blomsterblad. Disse skapningene touch på blomsten og plukke opp noen av pollen produsert av stamen.

Blomst Petal klassifisering

Blomst konstruksjon er også delt inn i tre kategorier: vanlige, som betyr at uansett hvor en blomst er kuttet, kommer det alltid to like halvdeler, for eksempel en tulipan; uregelmessig eller de blomstene som kuttes av en bestemt måte å produsere to like halvdeler, som med søte erter; kompositt, som er faktisk små klynger av blomster som vises som en enkelt blomst, som en Løvetann.

Folk faktoren

Det er hovedsakelig skjønnheten av en blomst petals som lokker folk, gjør de voksende, arrangere og selger blomster en stor industri. Det er lett å se hvordan uinteressant blomster ville være var det ikke for kronblad. Kronbladene er den primære måten å identifisere blomster og fastsette slekten og artene. Virkemåten til kronblad også bestemmer når en plante er gjort gjengivelse. Bladene faller når anlegget har nådd dette stadiet.