Hvorfor er en tomat klassifisert som en frukt?

April 27

Hvorfor er en tomat klassifisert som en frukt?

For år, har debatter utbrudd i private boliger, offentlige samlinger, courtrooms, og de siste årene, på Internett om klassifiseringen av enkel tomat som en frukt eller en grønnsak. Spør to personer tilfeldig og man kan si frukt og andre grønnsaker.

Historie

Ifølge historikere, er tomatplante er opprinnelig fra sentral- og Sør-Amerika og ble dyrket i deler av Mexico, Peru og Ecuador, på tidspunktet for den spanske erobringen tidlig 1500. Thomas Jefferson vokste tomater i sin private hager på Monticello 1809, og i 1806 var de servert på presidentvalget middager. I dag er det hundrevis av varianter av tomater og det har blitt en favoritt mat av amerikanere.

Identifikasjon

Botaniker vil klassifisere tomat som en frukt, fordi det utvikler fra eggstokken av en blomst på anlegget. Grønnsaker, samtidig har ingen botaniske klassifisering og i uformelle bruk generelt vise til noen del av en plante vi kan dyrke og forbruker, enten det er en stilk av selleri eller frukt er tomatplante. Ennå mer spesifikke botaniske sagt er en tomat en bær, betyr det er en myk, kjøttfulle frukt med frø.

Typer frukt

Tomat er ikke den eneste kjøttfulle frukten vi kaller grønnsaker i dagligtale. Agurk, paprika og auberginer er tre flere eksempler på frukt vokst, markedsføres, solgt og brukt som grønnsaker. I tekniske termer av botanikk finnes det også tørr frukt og kjøttfulle frukt. Tørr frukt er det vi kaller korn og også mest alle av det vi kaller nøtter. For eksempel er hvete, mais, rug, eikenøtter og hasselnøtter tørr frukt.

Funksjonen

Spist rå hakket for salater, skiver sandwich toppers, og som en ensom parabol, kokt og juiced for suppe og lager, Most som den viktigste ingrediensen i ketchup og hundrevis av sauser - tomat er en grønnsak på kjøkkenet. En langvarig kulinariske stift (sammen med pasta) i italiensk mat, tomat har blitt en standard i hjemmelaget grønnsaker i USA, som den har fått verdensomspennende popularitet som en tabell favoritt.

Betraktninger

Selv om USA Høyesterett avgjort i Nix g. Hedden, 149 amerikanske 304 (1893), at tomat er en grønnsak forbindelse med beskatning og det passer definisjonen for kokk på kjøkkenet; i vitenskapelig botaniske termer er tomat en frukt på grunn av hvordan den produserer frø. Derfor siden tomat er både en frukt og en grønnsak, er hva en person kaller det rent tilfeldig, som begge er riktig.