Hvorfor er drivhusene så mye varmere enn uteluft?

May 4

Hvorfor er drivhusene så mye varmere enn uteluft?

Drivhuset skaper ideelle vekstforhold for planter, inkludert masse lys og beskyttelse mot regn, vind og kulde. Et drivhus er laget av slitesterkt materiale som gjør lyset å trenge - synlig lys samt infrarøde og ultrafiolette stråler. Strukturen kan synlig lys i fordel planter så de kan utføre fotosyntesen, men varmen fra infrarøde stråler også bombardere drivhuset.

Drivhus grunnleggende

Et drivhus kan også kalles et drivhus, solarium, glasshouse, vinterhage eller atrium. Alle disse strukturene tillate sollys inn en innvendig plass. Selv Drivhusene er alltid fylt med lys, beskyttende glass, glassfiber eller plast belegg tillater ikke varme eller fuktighet å flykte. Utenfor er noen opphoping av varme og fuktighet utsvevende av vind eller den naturlige utstråler dagtid varme tilbake til atmosfæren på kvelden.

Infrarød stråling

Mens det kan være kaldt ute, er alltid indre av et drivhus varmere. spesielt i løpet av dagen. Infrarød stråling varmer opp luften, jord og planter inne i strukturen. Infrarøde bølgelengder er blokkert ikke av skyene, så selv på overskyet, dystre dager, drivhus interiøret fortsatt kan bygge opp varme. Den eneste måten å begrense mengden av infrarød stråling får inne i strukturen er av skyggelegging glasspaneler, som med lys-blokkerende kluter eller ugjennomsiktig belegg.

Utligne varmeoppbygging

Ventilasjon er den enkleste måten å kompensere oppbygging av varme innenfor et drivhus. I stedet for å la infrarød stråling varme opp luft og jord uutholdelig temperaturer, åpne dører eller Vinduer å løslate varmen. Varmen stiger. En venting panel på toppen av et tak er den raskeste måten å slippe varme innenfor drivhus strukturen. Avhengig av sesongen eller latitude, kan rot ventilen ikke være tilstrekkelig til å holde temperaturer kult nok. Mer avanserte drivhus kjøling systemer ansette bruk av side veggen åpninger, vifter og fordamping kjølere.

Kjøling innsikt

Luften temperaturer kul når vannet fordamper. Fysisk endring av vann fra flytende til gass absorberer ambient varme og faller dermed temperaturen. Lavere luftfuktighet også gjør luften føler kjøligere eller mer behagelig til levende vesener. Bruke en myr kjøligere eller klimaanlegg i drivhuset forskyvninger varmeoppbygging. Tåkete og misting vann partikler i luften som deretter fordampe også kjøler drivhus luft. Dessuten planter naturlig svette og fordamping avkjølende effekt. Et drivhus blottet for levende planter og bare bolig tørr jord og masse betong, metall og tre vil bli mye varmere sammenlignet med samme anlegget som er skyggelagt og avkjølt av mange planter.