Hvorfor er bladene av min bønn anlegget Curling innover fra sidene?

January 20

Etiketten "bønn anlegget" dekker flere arter av løvverk potteplanter, inkludert Maranta og Calathea. Plantene deler en egenskap å oppdra sine blader om natten som i bønn. Dagtid utvide bladene utover. Bønn planter utføre pent i terrariums samt potter.

Beskrivelse

Hver stamme avsluttes i en fargerik blad. Bladene brett innover som de er løftet om kvelden på noen varianter. Andre varianter bare haug blader tettere sammen i en vertikal kolonne. Hvis bladene rullet ut hver morgen, kan anlegget demonstrere virkemåten som inspirerte kallenavnet.

Vann

Bønn planter krever høy luftfuktighet og fuktig jord uten å stå i vann, ifølge horticulturist Ron Smith av tjenesten North Dakota State University forlengelsen. Fuktighet underskudd kan utløse endringer i blad bunnmargen, inkludert browning og småblødninger. Gir fuktighet ved å plassere anlegget nær andre planter. Gartnere kan skape et mer fuktig miljø for en ensom plante ved å plassere den i et grunt Panorer på et lag av steiner. Fyll kjelen med vann opp til toppen av steinene men ikke så langt som inn i bunnen av potten.

Temperatur

Bønn planter foretrekker tempererte områder, 68 til 75 grader Fahrenheit. Om vinteren tåler planter temperaturer i høy 50s i korte perioder. Eksponering for temperaturer lengre kan skade vegetasjon og forårsake spindly utvikling.

Lys

Indirekte lys gir optimal miljø for bønn planter. For mye lys understreker anlegget og kan resultere i skader bladene. Sesongmessige endringer i lengden på dager kan kreve en repositioning av anlegget for å sikre tilstrekkelig lys eller hindre overeksponering.

Gjødsel

Vanlig feedings nytte bønn planter. En lys fôring to ganger i måneden med en 15-30-15 gjødsel vil gi mineraler viktig for anlegget for å trives. Unngå over gjødsling som kan skade anlegget.

Insekter

Sjekk bladverket for bevis av insekt infestation. Noen skadedyr kan skade planter som resulterer i blad curling. Identifisere noen insekter stede og bruker en passende juridiske behandling for å fjerne anlegget av infestation. Skille infested anlegget fra andre planter til problemet er løst; Dette hjelper med å hindre skadedyr i å spre.

Kosmetisk reparasjon

Bruke et kosmetisk middel for skadet løvverk ved å fjerne alle etterlate blader og trimming mindre skader. Bruk rene, skarpe saks. Kast skadet bladverket.