Hvorfor du lukter mugg eller mugg på badet?

April 24

Bad gir typen miljø der mold og mugg trives. Hvis du lukter muggen duften forbundet med disse sopp på badet, så er forhold riktig for fremveksten av mugg eller mold.

Fuktighet

Samme dampen som tåke opp bad speil finnes også på resten av flater i et bad, selv om den ikke er synlig. Fuktighet er avgjørende for veksten av mold og mugg, og med mindre det kan reduseres, mold og mugg vil begynne å vokse.

Ventilasjon

Ventilasjon fans kan gi luftsirkulasjon som fjerner overflødig fuktighet fra luften. Hvis du installerer en ventilasjon fan er ikke mulig, åpne windows og/eller dører slik at frisk luft kan angi badet.

Tak

Dårlig ventilerte bad forblir kondens fra steam på tak over lengre tid, gir perfekte forhold for mold og mugg. Hvit mugg er noen ganger vanskelig å se på tak.

Vegger

Ofte vokse mugg på veggene i bad, hvor luftfuktigheten er et problem. Mugg kan være tilstede på høy eller skjulte deler av veggene uten å være lett synlige.

Forebygging/løsning

Ventiler på badet for å forhindre mugg og mugg. Hvis det lukter muggen, sjekk overflater på badet for vekster som ikke kan sees lett. Holde overflatene rene bruke et desinfeksjonsmiddel merket for mold mugg rengjøring og forebygging.