Hvorfor brukes husholdningenes ammoniakk & eddik som rengjøringsmidler?

August 17

Hvorfor brukes husholdningenes ammoniakk & eddik som rengjøringsmidler?

Ammoniakk og eddik er to brukte rengjøring forsyninger. De arbeider fordi de kan rengjøre en rekke overflater effektivt og fordi de ikke inneholder mange farlige kjemikalier. Grunnleggende kjemiske prinsipper forklarer hvordan de rense huset, og de koste ikke mye å produsere.

Eddik

Eddik er skapt av gjæring, som gjør naturlig sukker til syrer. Som syrlig kvalitet innrømmer den å bryte ned fett, bakterier og mugg matrester, kutte gjennom dem raskt. Dagligvarebutikker selger eddik med en bestemt syreholdig innhold, som angitt av den føderale regjeringen. Food and Drug Administration krever en surhetsgrad på minst 4 prosent, og de fleste kommersielle merkevarer varierer mellom 4 og 7 prosent. Det er fortsatt en kraftig blanding, og du kan kutte eddik med vann mens du fortsatt gjør en sterk rengjøringsmiddel.

Ammoniakk

Ammoniakk er et alkalisk, eller base, produkt, som er motsatt av en syrlig produkt som eddik. Det synes naturlig i jord, som oppstår naturlig fra råtnende organisk materiale. Selv om det er en alkalisk og ikke en syre, bærer korroderende egenskaper, som eddik, kan bryte ned fett og skitt svært raskt. Som eddik, kan det blandes med vann, tillater du å fortynne dens styrke til oppgaven. Kommersielle ammoniakk rengjøring produkter typisk bland ammoniakk med vann og inneholder ca 5 til 10 prosent ren ammoniakk.

Sikkerhet

Eddik er biologisk nedbrytbart, og vil ikke skade miljøet på noen måte. Faktisk er mange typer eddik spiselige, noe som øker sin ønskeligheten som et rengjøringsmiddel. Ammoniakk bærer noen ekstra sikkerhet bekymringer; i høye konsentrasjoner, kan det brenne kjøtt og øyne. Bruk oppretter også røyk, som kan forårsake irritasjon i halsen og lungene. Alltid bruk ammoniakk i et godt ventilert område---med windows åpner, hvis mulig, aldri blande ammoniakk rydde blekemiddel; Det kan føre til en farlig reaksjon. Noen mennesker foretrekker eddik til ammoniakk som rengjøringsmiddel, fordi det er tryggere.

Miksing

Mens det er ingen reell fare å blande ammoniakk og eddik, er det ofte mot sin hensikt. Fordi eddik er surt og ammoniakk grunnleggende, de avbryte hverandre, i hovedsak å opprette saltvann og rane begge komponenter i filegenskaper rengjøring.