Hvorfor bruke sengetøy Sand når skyggelegging verktøy?

October 9

Hvorfor bruke sengetøy Sand når skyggelegging verktøy?

Sengetøy og skyggelegging er fyll pakket rundt en underjordisk verktøyet linje. Sengetøy refererer til fyll under rør eller kanal, skyggelegging refererer til fyll over rør eller kanal. Verktøyet grøften--kalt "arbeid grop" i noen sjargong - er ikke helt fylt med sand, fordi sand er dyrere enn andre fylle materialer. Sengetøy sitter på vanlig jord og skyggeleggingen dekkes av mer jord; Sistnevnte har vanligvis noen restriksjoner på det om hva det kan inneholde.

Sengetøy Sand

Sand solgte spesifikt som "sengetøy sand" er en liten mengde, vanligvis samlet fra gruver og steinbrudd som et biprodukt av byens. Sanden er behandlet for å fjerne urenheter, som organisk materiale og steiner, deretter solgt i bulk ved torget gården og i mindre mengder av pre vektet bag belastningen. Sengetøy sand brukes i en rekke ulike landskapsarbeid prosjekter, oftest innstillingen av pavers. Det får sitt navn fra å ha opprinnelig brukt i stallen for å dekke etasjer som var ubehagelig for lager å sove på.

Alternative Sands sengetøy og skyggelegging

Verktøy vanligvis godta at sand selges som "Byggmester Sand" eller "Bygningen Sand" er akseptabelt for sengetøy og skyggelegging. Stein støv og screenings - kalt "produsert sands" - inneholder en overvekt av fine materiale, så ikke tillate drenering og kan synke og skifte over tid.

Hvorfor bruke sengetøy Sand

Sengetøy sand og andre sanden brukes for sengetøy er lett å arbeide i et flatt og jevnt fly, etter som de beholder det conformation med liten deformasjon selv under ekstreme forhold. De ikke utvide eller kontrakt i fryse-Tin situasjoner med mindre mettet med vann, og de kaster vann raskt. De bli avkjøle derfor redusere varme overføring til verktøy linjen og hemme bakterievekst som oppstår i naturlige jord; visse bakterier kan være skadelig for verktøyet linjer. Sengetøy verken skyggelegging sanden er vanligvis komprimert, så litt fleksibilitet er iboende i installasjonen.

Typisk skyggelegging og sengetøy krav

Den viktigste etterfylle er vanligvis jord som konstruksjon rusk, glass, skarpe rock eller rock av en figur som er større enn 10 inches i diameter. Noen verktøy krever at hvis etterfylle inneholder steiner som er større enn 8 inches i diameter må skyggelegging dybden økes.

En typisk minimum etterfylle for elektrisk kabel gravlagt i en godkjent kanal er 24 tommer minst 36 tommer maksimalt. Dette må umiddelbart over og under kanal senger og skyggelegging sand; sengetøy må være 4 inches dyp skyggeleggingen må være 3 inches dyp. Gass service linjer er totalt dyp den samme, med en 4-tommers sengetøy og en 6-tommers skyggelegging. Det kreves ingen skygge over ledninger montert inni kanal. Mens disse advisements er vanlig industripraksis, må lokal kode følges. Kontakt kommunale koden håndheving kontoret for å lære de gjeldende regelverk.

Verktøyet installasjon

Det er aldri lovlig for en eiendom eier å gjøre endringer i en verktøyet linje, og de fleste verktøy insisterer på å legge sine egne selv med massiv konstruksjonsprosjekter blir utført av profesjonelle entreprenører. Noen verktøy selskaper, men tillater kunden å grave grøfter og gi fylle materiale for nye eller oppgraderte installasjoner. I slike tilfeller verktøyet vanligvis informerer kunden hvor mye sand den anslår det vil være nødvendig, og fastsetter avstand fra grøften som sanden skal leveres.